directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 21 de maig de 2024 05:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 26 de febrer de 2019 14:26 h

La FCAC valora positivament l'aval del Suprem al model de benzineres automàtiques

Les cooperatives critiquen, però, alguns elements del funcionament d'aquestes estacions qüestionats per l'alt tribunal

ACN Lleida.-La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la recent decisió del Tribunal Suprem que reconeix la validesa del model de benzineres automàtiques. Des les cooperatives destaquen que la sentència estableix que, a partir d'ara, cap comunitat autònoma podrà prohibir aquest model d'estacions de servei sense personal. No obstant això, la FCAC manté la seva disconformitat amb una altra sentència del Suprem, del mes de gener, que limita en les benzineres automàtiques un temps màxim de 3 minuts o 75 litres per proveïment. L'entitat també demana eliminar les limitacions al subministrament en dipòsits homologats (60 litres de benzina i 240 litres de gasoil) fixat per a totes les instal·lacions, ja siguin amb personal o sense.

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència prèvia del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB), que havia declarat la nul·litat que les estacions de servei haguessin de disposar, com a mínim, d'un treballador a la benzinera amb caràcter permanent, requisit que havia establert el govern balear. El responsable de subministres de la FCAC, Josep Lluís Escuer, ha recordat que per tal de defensar el model de les benzineres automàtiques, les cooperatives agràries estatals van comparèixer com a part interessada en el procés davant del Suprem "per defensar la legalitat de la sentència del TSJB".Escuer ha recordat que, a Catalunya, "són nombroses les cooperatives agràries que han optat per fer distribució de carburants com a servei als socis". "En els entorns rurals, els índexs de població són més baixos i per això s'acostuma a optar per un sistema de benzinera que no obligui a tenir personal d'atenció al client durant les 24 hores, ja que d'aquesta manera es pot garantir la sostenibilitat", ha assenyalat. Aquest model té una important implantació a països del nord d'Europa com ara Dinamarca, Finlàndia i Suècia, a on supera el 50% del total, segons Escuer.No obstant això, la FCAC continua mostrant la disconformitat amb una altra sentència del Suprem, que va desestimar el recurs presentat per les cooperatives agràries en relació amb determinats elements del Reial Decret 706\/2017 sobre el funcionament de les instal·lacions de carburants a vehicles. En concret, la FCAC és mostra crítica amb els límits que s'estableixen al subministrament de carburants a les estacions automàtiques i que es concreten en un temps màxim de 3 minuts o 75 litres per proveïment ja que, per Escuer, "no estan justificats ni per raons tècniques ni de seguretat".De la mateixa manera, la FCAC considera que també caldria eliminar les limitacions al proveïment en dipòsits homologats (60 litres de benzina i 240 litres de gasoil), que s'estableixen per a totes les instal·lacions (siguin amb personal o sense) i que "entorpeixen l'operativa normal en el cas de la maquinària agrícola, amb capacitat fins a 500 litres".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.