directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 21:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 26 de febrer de 2019 14:28 h

El PSC demana al Govern "valentia" per aprovar i portar al Parlament uns pressupostos "virtuals"

Alícia Romero nega que siguin els comptes més socials de la història perquè suposen una despesa inferior a l'executada el 2018

ACN Barcelona.-La diputada i responsable econòmica del PSC, Alícia Romero, ha demanat al Govern "valentia" per aprovar els pressupostos del 2019 al Consell Executiu i portar-los al Parlament. En roda de premsa des del Parlament, Romero ha considerat que la situació és "inèdita". "Tenim un president virtual, un Govern virtual i uns pressupostos virtuals", ha afegit. D'altra banda, ha replicat que no són els més socials de la història perquè preveuen una despesa no financera per al 2019 de 26.100 MEUR quan el pressupost executat d'aquest 2018 és superior, concretament de 26.500 MEUR. En cas que l'executiu no aprovi el pressupostos, Romero li demana que sigui "coherent i honest" i es "plantegi el futur", tot recordant que el 2016 el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va sotmetre a una qüestió de confiança en ser rebutjats els pressupostos.

Segons Romero, els pressupostos existeixen en l'imaginari col·lectiu del Govern però no són reals i ha considerat un "molt mal precedent" que l'executiu de Torra no els hagi aprovat. En aquest context, ha comparat la situació amb la del 2016 quan el llavors vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, els va presentar al Parlament tot i que van ser rebutjats. "Com a mínim va tenir la valentia de presentar-los. Però avui no és té ni aquesta valentia", ha lamentat.També ha recordat que el rebuig als pressupostos de Junqueras va provocar que Puigdemont se sotmetés a una qüestió de confiança i ha posat en dubte que l'actual govern tingui aquesta "coherència".Romero ha rebutjat que el Govern compari la inversió dels pressupostos per al 2019 amb la del 2010 i ha defensat que ara tocaria que la inversió fos molt més forta que fa 9 anys. Segons la diputada, l'executiu català fa un "discurs enganyós" i menysté el Parlament i els grups en no portar la proposta de pressupostos a la cambra catalana.La diputada socialista també ha retret al Govern que parli dels pressupostos més socials de la història quan, segons ha apuntat, el 2018 s'ha acabat gastant més del que es planteja per al 2019. "És una trampa. No diem que diuen una mentida sinó que no estan dient tota la veritat i no fan un anàlisi complert". Amb la situació actual, Romero no veu "cap possibilitat" que els pressupostos avancin amb les línies amb què s'han plantejat.La també portaveu econòmica del PSC ha conclòs que els pressupostos del Govern, dels quals han tingut coneixement a través de la pàgina web del departament, són uns comptes fets per "netejar-se la cara" després de tombar els pressupostos estatals.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.