directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 00:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 27 de febrer de 2019 09:33 h

Aragonès promet continuar gestionant amb "rigor" les finances per garantir l'estat del benestar

El vicepresident i conseller d'Economia destaca que "s'ha acabat d'endreçar la casa" amb el compliment del dèficit per segon any consecutiu

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha assegurat que continuarà gestionant amb "rigor" les finances públiques per tal de garantir l'estat del benestar. En el marc de la sessió de control al Parlament, Aragonès ha celebrat que per segon any consecutiu s'hagi complert l'objectiu de dèficit "establert unilateralment" pel Ministeri d'Hisenda i ha defensat que, d'aquesta manera, "s'ha acabat d'endreçar al casa per posar les bases de cara al futur". "Nosaltres estimem les finances públiques. Són necessàries per proveir de serveis púbics la població, si no, posaríem en risc els serveis necessaris", ha argumentat.

Segons ha detallat Aragonès, el 2018 s'ha tancat amb un dèficit del 0,38% del PIB, que suposa 873 MEUR. Per tant, s'ha situat lleugerament per sota del 4% establert pel govern espanyol. Comparat amb el 2010, quan es va assolir un màxim històric en el dèficit de 9.100 MEUR, Aragonès ha destacat que s'ha produït un ajust superior al 90%. Així mateix, ha afegit que a partir del 2015 es va augmentar la despesa social. Per a Aragonès, el rigor en les finances i l'estat del benestar és un binomi que continuarà.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.