directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 19:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 27 de febrer de 2019 12:46 h

El Parlament insta el Govern a incrementar les prestacions en residències, cuidadors i places en centres de dia

La moció també demana actualitzar la cartera de serveis socials i una partida pressupostària per a noves construccions

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat una moció on insta el Govern a incrementar les prestacions en residències, cuidadors i places en centres de dia. A més, demana a la Generalitat que actualitzi la cartera de serveis socials, congelada des de l'any 2010. Aquests punts del text, presentat pel PSC-Units per Avançar, han tirat endavant amb el suport de tots els grups excepte els dels partits del Govern. D'altra banda, a instàncies d'una esmena de Cs, es reclama una partida pressupostària als comptes de 2019 per a la construcció de noves residències, centres de dia i pisos tutelats públics segons les necessitats del país. La cambra ha aprovat per unanimitat altres punts, com el reclam perquè, en un termini de sis mesos, es presenti l'avantprojecte de llei de la gent gran de Catalunya o a encarregar una auditoria externa per valorar la qualitat dels serveis.

La moció insta a tramitar 2.000 noves prestacions vinculades a residència durant aquest any perquè les persones amb dependència reconeguda en llista d'espera puguin ocupar part de places residencials buides a Catalunya. També a incrementar un 30% la quantia de les prestacions vinculades pels graus I i II de dependència mitjançant un complement d'àmbit autonòmic i un 30% el nombre de noves prestacions per a cuidadores no professionals, així com manifestar el suport a la recuperació de les seves cotitzacions a la seguretat social que es van retirar el 2012.El text també reclama que es concerti la totalitat de les places residencials i de centres de dia dels nous equipaments promoguts pels ajuntaments amb fons propis. D'altra banda, demana que s'obrin 2.000 noves places de centre de dia, actualment tancades, i assegurar el transport des del domicili al centre de dia a aquelles persones que, pel seu grau de dependència o discapacitat, no puguin desplaçar-se de forma autònoma.Amb el suport de JxCAT i ERC s'ha aprovat un punt que fa referència a un increment de les tarifes en el sector de residències, a partir de propostes que realitzin la patronal i sindicats, per actualitzar els costos dels serveis residencials. També per unanimitat s'insta al Govern a presentar un nou protocol marc contra el maltractament de la gent gran, a partir del protocol del 2012.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.