directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 07:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 27 de febrer de 2019 14:37 h

El Port de Barcelona proposa a Foment crear una oficina per desenvolupar els accessos viaris i ferroviaris

També se'n va crear una en les obres d'ampliació de l'Aeroport del Prat

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona ha proposat al Ministeri de Foment la creació d'una oficina tècnica per desenvolupar els accessos viaris i ferroviaris al recinte portuari. Es tracta d'una mesura que estaria inclosa en el Protocol de Col·laboració per a l’Impuls i Consecució dels Nous Accessos Sud, Viari i Ferroviari, al Port de Barcelona, i que tenen previst signar el mateix Ministeri, Adif, Puertos del Estado, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l'Autoritat Portuària de Barcelona. L'oficina estaria ubicada a la seu del port, al World Trade Center, i s'encarregaria de dirigir els treballes tècnics de tots els projectes i les obres de construcció. Segons ha informat el Port de Barcelona en un comunicat, hi ha un precedent d'Oficina Tècnica, encarregada de les obres d'ampliació de l'Aeroport de Barcelona.

La presidenta del Port, Mercè Conesa, ha informat aquest dimecres al Consell d’Administració d’aquesta proposta, que es considera clau per elaborar els plecs de les diferents licitacions, tramitar tots els aspectes administratius i coordinar l’execució del conjunt d’obres que integren els accessos viaris i ferroviaris. La proposta d’establir l’Oficina Tècnica també es va traslladar el passat 15 de febrer al secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, José Javier Izquierdo. El màxim responsable de l’Oficina Tècnica seria nomenat pel Ministeri de Foment a proposta del Port de Barcelona. Foment també seria el responsable de configurar l’equip tècnic necessari per al funcionament de l’oficina, així com de la contractació dels serveis que es requereixin. Als 9 mesos de la seva creació, l’Oficina Tècnica hauria de tenir definits els treballs a desenvolupar i un calendari concret per a la seva execució.Pel que fa al finançament, es proposa que el Ministeri de Foment aporti l’import de licitació de l’accés viari (autovia exclusiva per a mercaderies entre la Ronda Litoral i l’ampliació sud del Port) i els 42,2 milions d’euros contemplats al Conveni per regular les aportacions financeres per al desenvolupament de l’Accés Ferroviari Sud del Port, signat el 14 de juny de 2016 entre Foment, l’Adif, el Port, FGC i Puertos del Estado.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.