directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 04:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 27 de febrer de 2019 15:02 h

Sánchez demana als grups independentistes que demanin perdó pels "insults" en l'homenatge als exiliats republicans

El cap de l'executiu espanyol reclama als partits catalans que facin "autocrítica" pels fets que van portar a la DUI i rebutja que la solució al conflicte sigui un referèndum

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat als grups independentistes que demanin perdó pels "insults" que es va sentir en l'homenatge als exiliats republicans del passat cap de setmana a Cotlliure i la platja d'Argelers. "Sentir independentistes cridar 'feixistes' a exiliats republicans és una autèntica vergonya", ha dit el cap de l'executiu aquest dimecres a la sessió de control al Congrés dels Diputats. Sánchez va visitar diumenge les tombes de Manuel Azaña i Antonio Machado. Durant el discurs del president del govern espanyol mig miler de membres dels CDR el van escridassar amb consignes en contra de la justícia espanyola, i en favor dels presos independentistes.

D'altra banda, Sánchez ha reclamat als independentistes que facin "autocrítica" pels fets que van portar a la DUI i ha dit que perquè hi hagi un diàleg "honest" han de ser conscients que tot el que plantegen està fora de la Constitució, i que per tant el seu govern "mai" ho acceptarà.Sánchez ha reclamat als grups catalans que es preguntin si ho van fer tot bé al ple de la desconnexió al Parlament del 6 i 7 de setembre de 2017, l'1 d'octubre i el 27 d'octubre amb la declaració unilateral d'independència. A més, el cap de l'executiu ha argumentat que a Catalunya hi ha un "problema de convivència" que no es resoldrà amb un referèndum. "No es resoldrà amb un 'sí' o 'no'", ha dit, i ha insistit que la solució que defensa el PSOE és "convivència i no independència"."No han assumit les sentències del Tribunal Suprem i del Constitucional", ha afirmat Sánchez, que ha reconegut que "tots" han de fer autocrítica pel que va passar el 2017. El cap del govern espanyol també ha negat estar governant contra Catalunya. "Qui està governant contra Catalunya? Al tombar els pressupostos la resposta no és aquest govern si no vostès", ha dit en referència a la negativa a tramitar els pressupostos dels partits independentistes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.