directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 15:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 27 de febrer de 2019 15:38 h

La junta directiva de l'SGAE destitueix José Ángel Hevia i nomena Pilar Jurado com a presidenta

La moció de censura prospera per 22 vots a favor, 12 en contra i un en blanc

ACN Barcelona.-El gaiter José Ángel Hevia ha estat destituït aquest dimecres al matí com a president de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) en una junta convocada per abordar la moció de censura en contra seu. La proposta ha prosperat per 22 vots a favor, 12 en contra i un en blanc. En la mateixa reunió, la junta directiva ha nomenat la soprano i compositora lírica Pilar Jurado com a nova presidenta de l'entitat. El resultat de la votació ha estat de 17 vots a favor de Pilar Jurado, 12 en suport del dramaturg i guionista Antonio Onetti, i un en blanc. Jurado ha apostat pel "diàleg amb les institucions, tant a l'Estat com a Europa i Llatinoamèrica", així com per "la transparència en la gestió i la recuperació del prestigi de l'entitat".

Pilar Jurado s'ha convertit així en la segona dona en presidir l'SGAE; càrrec que va ocupar la dramaturga Ana Diosdado, y té el número 42 como màxima responsable de la institució. Primera dona en estrenar una òpera pròpia ('La página en blanco') al Teatro Real i membre de la Junta Directiva de l'entitat pel Colegio de Gran Derecho, ocupava fins ara el càrrec de directora institucional d'Arts Escèniques de la Fundació SGAE.El ministre de Cultura i Esports, José Guirao, va demanar fa unes setmanes a l'Audiència Nacional autorització per intervenir l'SGAE, així com la mesura cautelar de remoció dels òrgans de govern de l'entitat per un termini "inicial" de sis mesos. El Ministeri considera que l'entitat no va donar compliment a l'advertiment que li va fer el 27 de setembre per esmenar o corregir els "incompliments greus detectats" a l'SGAE, com ara presentar al Ministeri l'aprovació de modificació dels seus estatuts per la seva adequació al vigent Text refós de la Llei de Propietat Intel·lectual.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.