directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 10 de maig de 2024 15:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 27 de febrer de 2019 17:29 h

Blázquez diu que és cada bisbe qui decidirà si fa un informe històric sobre els abusos sexuals al seu bisbat

El president de la Conferència Episcopal Espanyola està a l'espera de rebre del Vaticà les normes d'actuació

ACN Barcelona.-El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Ricardo Blázquez, ha explicat que l'entitat que presideix "no té autoritat sobre les diòcesis" per demanar que facin un estudi històric sobre els casos d'abusos sexuals. En relació a aquesta qüestió "que cada diòcesi faci el que consideri oportú", ha manifestat Blázquez durant la compareixença que ha fet aquest dimecres, uns dies després d'assistir a la trobada convocada pel papa Francesc al Vaticà per tractar com afrontar els abusos sexuals. El màxim representant de la CEE ha explicat que està a l'espera de rebre de Roma unes "normes" que seran "no només orientacions" i de les que els bisbes s'hauran d'"examinar".

Blázquez ha explicat que durant la trobada sobre els abusos sexuals a Roma es van dir "moltes coses plenes d'inquietud i patiment" i ha reconegut que cal "canviar definitivament de forma d'actuar en aquest àmbit, definitivament i tothom". Durant la compareixença també ha explicat des de la presidència de la CEE ha rebut "diverses" víctimes i s'ha mostrat disposat a rebre'n més. Pel que fa a la demanda del Ministeri de Justícia a la CEE pel que fa als abusos sexuals, Blázquez ha dit que les diòcesis i la conferència episcopal estan "disposats a col·laborar" però la seva "col·laboració directa és amb els tribunals". També ha dit que li sembla que "no és bo des del punt de vista social" que els denunciats apareguin com a condemnats.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.