directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 14:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 28 de febrer de 2019 13:52 h

JUDICI 1-O: Rufián, després de declarar: "Espero que Zoido expliqui per què va gastar 87 MEUR per apallissar el poble català"

El diputat diu que se li han "remogut" les tripes responent a Vox i que ERC seguirà essent "una muralla contra el feixisme"

ACN Madrid.-El diputat d'ERC al Congrès Gabriel Rufián espera que l'exministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, expliqui durant la seva declaració d'aquesta tarda "per què va gastar 87 MEUR per apallissar el poble català durant el referèndum". "Si hi ha hagut alguna malversació, seria aquesta", ha insistit a la sortida del Suprem on ha prestat declaració com a testimoni. Rufián també ha dit que ha respost a les preguntes de l'acusació popular Vox perquè les defenses li havien demanat que declarés però que se li han "remogut les tripes". "És una vergonya que estiguin aquí i que es multi gent (en referència als exdiputats de la CUP) per això", ha dit. El diputat també ha afirmat que és "insostenible" que els líders independentistes estiguin a la presó i que "demà pot ser qualsevol". "Nosaltres seguirem essent una muralla contra el feixisme".

Rufían diu que espera que l'exministre Zoido aclareixi durant la seva declaració al Suprem "per què va gastar 87 MEUR per apallissar el poble català" durant el referèndum de l'1-O. El diputat d'ERC assegura que "si hi va haver alguna malversació, va ser aquesta". En relació a les declaracions de Rajoy i Soraya aquest dimecres, Rufián afirma que "van mentir" perquè "ningú es creu que no tinguessin cap contacte amb la policia". Sobre Vox, Rufián ha reiterat que considera que és una vergonya que puguin exercit d'acusació popular i que els ha respost perquè les defenses li havien demanat que declarés. Malgrat això, ha dit que se li havia "regirat l'estòmac". També ha lamentat que es multi als dos exdiputats de la CUP per no haver respost a l'acusació popular. El diputat també ha dit que la situació que viuen els presos és "insostenible" i que "això no s'acaba aquí perquè demà pot ser qualsevol: un sindicalista, un humorista o un periodista". "El que no entengui que això un judici a la democràcia i als drets és que no entén res", ha afegit. "Nosaltres seguirem com fins ara sent un dic, una muralla contra el feixisme", ha insistit. Rufián també ha explicat a la sortida del Suprem que ha donat "ànims" als empresonats.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.