directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 00:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 28 de febrer de 2019 14:40 h

El Port de Barcelona inverteix 10 milions d'euros per preparar les seves telecomunicacions per al 5G

La nova infraestructura estarà totalment implantada el 2023 i reforçarà el rol de la instal·lació com a 'smart port'

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona invertirà 10 milions d'euros en una xarxa de telecomunicacions per preparar-se pel 5G. L'actuació permetrà reforçar el suport a la logística i reforçarà el rol de la instal·lació com a 'smart port'. El desplegament del pla, que es farà en fases, durarà uns 4 anys i es preveu que el 2023 la nova infraestructura estigui totalment implantada. S'oferirà una cobertura total de la xarxa al territori, amb connexió a la fibra des de qualsevol punt a menys de 500 metres. A més, inclourà la banda ampla mòbil a diversos àmbits del recinte com els vials, edificis i zones obertes. Segons la presidenta del Port, Mercè Conesa, la nova xarxa permetrà a les instal·lacions "aprofitar" les solucions tecnològiques com l'Internet de les coses, el big data, l'automatització o la intel·ligència artificial.

La nova infraestructura tindrà gran "capacitat i fiabilitat", segons el Port de Barcelona, i estarà preparada per a l'Internet de les coses (IoT) i per al creixent grau d'automització de les eines de gestió. La consultora tecnològica NAE s'ha adjudicat la direcció de l'oficina tècnica que s'encarregarà de desplegar el pla en diverses fases durant els propers 4 anys.Segons la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, "la tecnologia ha de contribuir a fer front als reptes que tenim a la Comunitat Portuària, com ara l'increment de l'eficiència l'impuls de la sostenibilitat i l'aportació de valor, tant econòmic com social".La xarxa avançada permetrà als empleats del Port treballar amb un dispositiu mòbil des de qualsevol punt del recinte i que tinguin accés a tot tipus de serveis i aplicacions de gestió. A més, el desplegament de la connexió inal·làmbrica i els serveis de geolocalització possibilitaran l'accés a la informació de banda amplia i a localització en temps real, que facilitarà l'agilitació de serveis i de l'operativa portuària.Per últim, les noves prestacions també permetran desenvolupar accions vinculades a la gestió de la qualitat de l'aire i de l'aigua, com el control ambiental en temps real, la gestió de l'energia i d'edificis intel·ligents i la sensorització i monitorització d'espais.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.