directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 06:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 1 de març de 2019 14:03 h

El govern espanyol aprova un pla de contingència per aplicar en cas d'un Brexit sense acord

Borrell diu que faran “tot el possible” perquè el parlament britànic rebutgi una sortida desordenada de la UE

ACN Madrid.-El govern espanyol ha aprovat aquest divendres un reial decret amb mesures de contingència per fer front a un Brexit sense acord, un escenari que el parlament britànic ha de votar a meitats de març. Davant la imminent data marcada en el calendari perquè el Regne Unit abandoni la UE, previst pel 29 de març, el govern espanyol ha aprovat en la reunió del Consell de Ministres les mesures de contingència que entraran en vigor en cas d’una sortida desordenada i sense acord. Segons ha explicat en la roda de premsa posterior a la reunió el ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell, és un decret “molt ampli”, que cobreix “diversos aspectes” i preveu mesures sobre Seguretat Social, assistència sanitaria, serveis financers o contractació pública, entre altres.

El document, que ha comptat amb la participació de 17 ministeris, només entrarà en vigor, però, si el Brexit es fa sense un acord entre Londres i Brussel·les. “Esperem que no entri mai en aplicació, perquè ho faria només en cas que el Regne Unit sortís de la UE per la finestra”, ha dit Borrell, que ha afirmat que el govern espanyol “farà tot el possible” per evitar-ho.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.