directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 13 de maig de 2024 15:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 1 de març de 2019 14:52 h

Aragonès diu que la Guàrdia Civil s’equivoca “com tantes altres vegades” en la investigació sobre la hisenda catalana

El vicepresident defensa que els recursos de la Generalitat estan “invertits tots de forma escrupolosament legal”

ACN Tarragona.-El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha desacreditat aquest divendres l’informe de la Guàrdia Civil que xifra en 17 MEUR l’import que la Generalitat hauria invertit en la hisenda catalana. Segons Aragonès, la Guàrdia Civil “hauria de revisar les formes d’investigació i els seus mètodes” perquè els recursos de la Generalitat, ha dit, estan “tots invertits de forma escrupolosament legal”. El vicepresident ha opinat que l’Institut Armat s’equivoca si entén que “millorar els sistemes informàtics de la recaptació d’impostos que ja gestiona la Generalitat, és no sé què per a la sedició”. “S’equivoca com tantes altres vegades i com s’està veient al Suprem”, ha reblat Aragonès.

El vicepresident ha fet notar que la Guàrdia Civil també ha apuntat anteriorment que el Govern “s’havia gastat centenars de milers d’euros en la compra d’urnes i paperetes, i s’està demostrant que no és així”. “Només puc assegurar que els recursos de la Generalitat estan tots invertits de forma legal, escrupolosament legal, i per a beneficiar la ciutadania de Catalunya”, ha insistit. El conseller d’Economia ha acusat la Guàrdia Civil de filtrar documents d’investigacions judicials als mitjans de comunicació i ha lamentat que aquest cos policial “ens té acostumats a actuar de manera poc seriosa en les investigacions i vulnerant els drets de defensa de les persones que apareixem en determinats informes per la nostra activitat política”.Segons Aragonès, allò que la Guàrdia Civil denuncia sobre la hisenda catalana “encaixa dins les competències de la Generalitat” i, a més, ha fet notar que, algunes de les actuacions que s’apunten, “ni s’han materialitzat”. “No sé on veu la Guàrdia Civil el desviament de fons públics. Tampoc no va veure violència l’1-O i aquí a Tarragona va ser notòria, aquesta violència per part de la Guàrdia Civil”, ha dit en una visita a l’Hospital Joan XXIII.L’informe, avançat pels diaris ‘El Mundo’ i ‘El Confidencial’, s’ha remès al jutjat número 13. La informació per elaborar aquest informe procedeix d'una memòria USB intervinguda a Josep Lluís Salvadó, llavors secretari d'Hisenda. La Guàrdia Civil apunta que es va trobar un document de treball amb mesures per crear l'estat català que afecten l'àmbit tributari i d'hisenda. "Si bé és cert que algunes de les mesures s'integren en la via autonòmica, són un pas intermedi per implantar moltes altres amb l'objectiu últim de crear l'estat català i garantir la seva viabilitat econòmica", argumenta. De fet, la Guàrdia Civil conclou que s’han invertit al voltant de 17 milions en el desplegament de l'administració tributària “com a pas intermedi per assolir la plena sobirania fiscal del futur estat català”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.