directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 19:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 2 de març de 2019 21:04 h

Cuixart: "Buscant la violència s’han trobat amb la nostra serenor, dignitat i coherència"

El president d'Òmnium descriu com la "Santa Inquisició" que el fiscal pregunti als presos si són socis de l'entitat

ACN Barcelona.-El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha qualificat de "Santa Inquisició" que el fiscal del judici de l'1-O pregunti als presos si són socis de l'entitat. En un article publicat aquest dissabte a l'edició digital del diari 'Ara', Cuixart ha expressat que la "solidesa" de les declaracions dels seus companys presos és un "gran valor de país". "Buscant la violència s'han trobat amb la nostra serenor, dignitat i coherència", ha assegurat el president d'Òmnium, tot afirmant que la "lucidesa" amb la que "tothom ha reivindicat el debat i la inviolabilitat parlamentària, els drets fonamentals i la legitimitat universal de l'autodeterminació dels pobles ens ha de fer sentir orgullosos com a societat".

Cuixart ha asseverat que és un "autèntic orgull" que els polítics empresonats hagin respost al fiscal que són socis d'Òmnium. En aquest sentit, ha manifestat la seva "admiració" envers ells: "els necessitem i ens necessitem més que mai els uns als altres". En referència a la manifestació independentista del 16 de febrer a Barcelona i a l'última vaga general, Cuixart ha expressat que "saber que la mobilització permanent no s'atura" dona "força". "És amb aquesta determinació que reivindiquem la dignitat col·lectiva de l'1 d'octubre, l'exercici més gran de desobediència civil que s'ha produït a Europa", ha explicat el president d'Òmnium.Cuixart també ha denunciat la manca de paritat del tribunal de la causa de l'1-O —de set magistrats, només hi ha una dona—, considerant que "només per això, el judici ja s'hauria de declarar improcedent".Finalment, ha conclòs l'article reiterant la seva innocència i fortalesa. "Som més lliures que aquells que ens acusen, perquè podem dir el que pensem i mai no deixarem de fer-ho", ha reblat Cuixart.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.