directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 11 de maig de 2024 18:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Llobregat doble fletxa Diumenge, 3 de març de 2019 13:55 h

La Passió d’Olesa enceta un nou cicle de representacions amb l’accent posat en el segon repartiment

L’objectiu és mostrar que el poble “és viu” i fer que la vida de Jesús sigui “més realista”

ACN Olesa de Montserrat.-La Passió d’Olesa ha aixecat el teló aquest diumenge al matí amb la primera d’una desena de representacions que s’allargaran fins l’1 de maig. Com a tret diferencial, enguany s’ha apostat per donar més força a la música i els efectes de llum en l’espectacle. A nivell escènic, el director, Ignasi Campmany, ha destacat que s’ha volgut posar en valor l’anomenat segon repartiment i s’ha decidit donar petites escenes a aquells actors que no són principals. “Aquestes petites accions mostren un poble que és viu”, ha destacat el director i, a més, ajuden a fer la representació “més propera i més realista”. Per primera vegada s’ha programat un dia de l’espectador que serà el proper 24 de març.

El director de la Passió d’Olesa de Montserrat, Ignasi Capmany, ha explicat que enguany s’ha volgut potenciar l’anomenat segon repartiment. “Molta gent surt a fer de poble durant l’obra, cap a 300 persones, i cal donar-los petites accions perquè resulti un poble realment viu”, ha assenyalat. D’aquesta manera, més enllà dels personatges principals, els actors secundaris també prenen el protagonisme en algun moment. “Paren taula o un que li roba la cartera a l’altre”, ha explicat Capmany. Tot plegat, ha dit, amb l’objectiu d’aprofitar el potencial que dona disposat de tants actors dalt de l’escenari i fer l’obra més realista. Precisament, segons Capmany, la clau de La Passió és la gran quantitat de veïns i veïnes que la fan possible. Tothom hi participa d’alguna manera i, fins i tot, aquells que tenen un personatge “també fan de poble dins l’obra quan no els toca actuar”. En total, el muntatge –amb una trentena de canvis escènics- involucra un miler de persones de forma desinteressada, la meitat dels quals són actors. El director també ha destacat que en moltes de les escenes, la interpretació dels actors i actrius va estretament lligada a la llum i la música. És per això, ha dit, que enguany s’ha buscat que els actors “exprimeixin” tot el suc a la banda sonora i prenguin consciència que els pot ajudar a potenciar l’emoció del públic. A més, també s’ha posat èmfasi en la il·luminació, perseguint el mateix objectiu. Pel que fa a la música, es tracta d’una composició del mestre Josep Maria Roma i està interpretada per l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cord Madrigal, sota la direcció de Salvador Brotons. Aquest diumenge la representació ha arrencat amb una locució que ha reivindicat el teatre com un espai d’expressió i llibertat. En una clara al·lusió al judici de l’1-O, el comunicat deia que La Passió obre el teló desitjant “que ningú hagi de ser jutjat, empresonat, ni lluny de casa seva per haver expressat lliurement les seves idees”. En acabar, la locució ha arrencat l’aplaudiment dels assistents. Aquesta temporada el teatre també estrena una zona especial al pati de butaques adaptada per a cadires de rodes. L’objectiu d’aquesta zona exclusiva per a les persones amb problemes de mobilitat és guanyar en comoditat. Com cada any, La Passió d’Olesa de Montserrat està subtitulada al castellà i l’anglès en totes les representacions. La Passió d’Olesa, una de les tradicions culturals més importants del país, va ser la primera d’aquest tipus en rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat l’any 2002. Els primers documents que testimonien la representació de La Passió a Olesa tenen 500 anys.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.