directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 15:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 4 de març de 2019 14:41 h

ERC diu que l'autorització de l'Eurocambra a Vox mostra que "cal canviar Europa" perquè no sigui "còmplice del feixisme"

Vilalta afirma que Cs s'ha "inventat "el "feminisme liberal" com a "excusa" per no sumar-se a la vaga del 8-M

ACN Barcelona.- ERC creu que l'autorització del Parlament Europeu perquè Vox celebri un acte és "un greu error" que resulta "sorprenent" després que l'Eurocambra prohibís la conferència del president del Govern, Quim Torra, per motius de seguretat. La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, ha afirmat que "cal urgentment canviar aquesta Europa, que no volem que sigui còmplice del feixisme, sinó que li planti cara". A quatre dies del 8-M, Vilalta ha carregat contra Ciutadans, que aquest cap de setmana ha presentat un manifest a favor d'un "feminisme liberal". "S'ha inventat el feminisme liberal i és una excusa per explicar que aquest any tampoc se sumen a la vaga feminista", ha afegit Vilalta, que creu que la formació taronja intenta "netejar la imatge" després d'haver pactat amb Vox a Andalusia.

Vilalta ha criticat Ciutadans per "inventar-se el feminisme liberal i posicionar-se com a feminista, que és una manera de fer veure allò que no són". En aquesta línia, creu que el manifest és en realitat "una excusa" per "un altre cop explicar que tampoc se sumen a la vaga feminista" i per "intentar netejar la seva imatge del desgast per haver pactat amb Vox a la Junta d'Andalusia". "Els qui es defineixen com a feministes no poden pactar amb Vox", ha reblat. ERC se sumarà a la vaga del 8 de març i fan una crida a la mobilització massiva.Sobre la conferència sobre Catalunya que Vox pronunciarà al Parlament Europeu després que Brussel·les li hagi donat l'autorització, els republicans han afirmat que no entenen la decisió de l'Eurocambra. "Si entenem la UE com un espai de drets, de llibertats, de democràcia, obrir les portes de bat a bat a Vox vol dir renunciar a aquests orígens i allunyar d'allò que hauria de representar Europa", ha explicat Vilalta. La portaveu creu que és "sorprenent" que es puguin prohibir les conferències de presidents escollits democràticament, com Torra o Puigdemont, i que es permeti un acte "d'una formació de l'extrema dreta".ERC confirma que Tardà no anirà a les llistes del 28-A i espera que continuï sent "un actiu"En la roda de premsa posterior a l'executiva del partit, Vilalta ha explicat que el republicà Joan Tardà "ja ha fet explícit que sembla que no repetirà a les eleccions del 28 d'abril". Tot i no concretar el seu futur, que "ja decidirà ell", ERC el considera "un gran actiu" per la formació, que espera que "ho continuï sent en el futur".Decrets llei davant dels qui volen "paralitzar" el paísVilalta també ha respost els comuns, que han reclamat que Torra se sotmeti a una moció de confiança perquè no ha pogut aprovar els pressupostos. La portaveu dels republicans considera que el millor que pot fer l'executiu català "davant dels que intenten paralitzar el país" és obrar a través de decrets llei. "Entenem que el Govern el que ha de fer és superar la paràlisi que alguns volen imposar i fer aquelles accions polítiques, o decrets, per aquelles inversions que siguin necessàries i perquè la pròrroga pugui donar resposta a les demandes ciutadanes", ha argumentat Vilalta, que creu que la Generalitat "sabrà superar aquesta paràlisi".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.