directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 18:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 4 de març de 2019 16:26 h

El Govern signa amb entitats municipalistes un protocol per a l'impuls de la Reforma Horària

L’objectiu és promoure la racionalització dels horaris als municipis per aconseguir un "canvi cultural" de cara al 2025

ACN Barcelona.-El Govern, l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), i l’Associació Iniciativa per a la Reforma Horària Ara és l’hora han signat aquest dilluns al Palau de la Generalitat un protocol per a l’impuls de la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Reforma Horària. L’objectiu d’aquest document és promoure horaris més racionals, saludables i equiparables al conjunt de països de la Unió Europa (UE) als municipis catalans. Les parts signatàries es comprometen a fer un seguiment a través d'una comissió de les accions derivades del Pacte per la Reforma Horària, aprovat l'estiu del 2017. El protocol s’estén fins a finals del 2019 i es pot prorrogar dos anys més. “Els canvis culturals requereixen una actuació transversal en diferents àmbits i és per això que és molt important que s’involucrin els municipis”, ha afirmat Artadi, després de presidir la firma.

Amb la signatura d'aquest dilluns, l’Oficina per a la Reforma Horària del Departament de la Presidència, creada el passat 29 de gener, i la Secretaria d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran, es comprometen a potenciar i coordinar la Xarxa per donar impuls al conjunt de municipis que aposten per uns horaris més racionals i saludables. Per la seva banda, l’ACM i l’FMC es comprometen a dinamitzar el conjunt d’accions que promoguin la racionalització horària en l’àmbit municipal i l’Associació Iniciativa Ara és l’hora seguirà col·laborant en la difusió del coneixement adquirit com a entitat especialitzada en la reforma horària.A la sortida de la reunió, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha destacat la importància del protocol signat aquest dilluns perquè demostra la voluntat de "seguir teixint una xarxa" municipalista per a aconseguir un "canvi cultural" en benefici de la ciutadania catalana. El Govern sosté que aquestes reformes s'han d'assolir de cara al 2025. Per la seva part, el president de l’ACM, David Saldoni, ha assegurat que la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Reforma Horària permetrà al conjunt dels ajuntaments de Catalunya prenguin "un compromís i consciència" s'ha de fer un "millor ús del temps". En la mateixa línia, el vicepresident de l’FMC, Josep Salom, ha volgut posar en valor la signatura del protocol, que ha qualificat de "pas endavant" perquè permet donar el missatge que "això va de debò".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.