directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 01:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 5 de març de 2019 14:09 h

El Govern assegura que ha executat el 72,8% del Pla de Govern Obert 2017-2018

El pla contempla 123 actuacions en els àmbits de transparència, dades obertes, bon govern i participació ciutadana

ACN Barcelona.-El Govern assegura que ha executat el 72,8% del Pla de Govern Obert 2017-2018, segons l'informe final d'avaluació que s'ha presentat aquest dimarts al Consell Executiu. El pla contempla 123 actuacions en els àmbits de transparència, dades obertes, bon govern i participació ciutadana. Participació ciutadana i qualitat democràtica és l'àmbit amb un percentatge més alt de compliment, un 92,3%, i les dades obertes, amb un 59,7%, és l'àmbit que registra un percentatge menor d'execució. L'executiu català destaca l'execució global de més del 70% malgrat que l'aplicació del 155 va afectar durant més de set mesos el període de vigència del pla.

Algunes de les actuacions més remarcables que s’han assolit amb aquest Pla han estat la publicitat de les dades del Registre del sector públic de la Generalitat en format reutilitzable; la integració en el Portal de Govern Obert dels portals de transparència, dades obertes i participació ciutadana; la publicació de les reunions mantingudes per les autoritats i càrrecs públics amb els grups d’interès; la publicació en format interactiu, reutilitzable i accessible de l’import contractat anualment per cada adjudicatari; la realització d’un pla de formació sobre participació ciutadana; l’elaboració d’una guia de transparència per a les entitats del sector públic; l’elaboració d’un nou Acord de Govern sobre dades obertes a la Generalitat; o el desenvolupament de processos participatius per a l’elaboració de plans i normativa, i per al disseny i millora de polítiques públiques.El Govern assegura que ja treballa en l’elaboració del Pla de Govern Obert 2019-2021. Properament s’obrirà un procés participatiu a la ciutadania en relació amb les prioritats de les polítiques públiques de la Generalitat en matèria de Dades Obertes, Transparència, Participació Ciutadana i integritat pública.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.