directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 12 de maig de 2024 15:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 5 de març de 2019 22:28 h

El Reina Sofia restaura 'Portrait II', pintura del 1938 de Joan Miró

En el procés s'ha descobert a l'obra tres signatures amb dates diferents de l'artista

ACN Madrid.-El museu Reina Sofia ha restaurat el quadre 'Portrait II' de Joan Miró, una obra del 1938 que, segons els responsables de la institució cultural, "marca un punt d'inflexió" de l'evolució del llenguatge plàstic de l'artista català "cap a la seva maduresa creativa". Alhora, és una de les peces "fonamentals" dins la col·lecció del Reina Sofia. Els encarregats de restaurar l'obra han utilitzat tecnologia punta, afirma la mateixa font, i n'han fet un estudi exhaustiu. També n'han fet una neteja integral per recuperar-ne els colors i han retirat alguns materials aliens al quadre original. En el procés de la restauració s'han descobert tres signatures de l'autor amb dates diferents, fet que ha permès conèixer la història del quadre.

Així, els restauradors indiquen que l'obra, que va estar molt de temps en mans de Miró, va ser represa per l'artista en diferents moments, fet que, segons aquesta font, mostra la gran importància que li atribuïa.La intervenció, que va començar el 2017, ha estat subvencionada amb fons de Bank of America dins del seu projecte de conservació d'art. És un programa global que concedeix subvencions a museus i institucions culturals sense afany de lucre.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.