directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 04:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 6 de març de 2019 12:32 h

Torra i ERC carreguen contra Moreno i l'acusen de fer declaracions "irresponsables i etnicistes"

El president assegura que Catalunya no mira l'origen dels ciutadans i es mostra "orgullós" d'haver tingut Montilla de president i que Arrimadas sigui cap de l'oposició

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha aprofitat el seu torn a la sessió de control al Govern del ple del Parlament per carregar contra el president de la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno, per haver dit fa uns dies que a Catalunya es "margina" els ciutadans amb origen andalús. "Va fer unes declaracions irresponsables, lamentables, etnicistes i que busquen dividir la societat per l'origen de la gent", ha dit Sabrià, tot afegint que "per més odi que escupin, no ens trobaran" els independentistes en aquest conflicte. El president de la Generalitat, Quim Torra, en la seva rèplica ha subscrit la crítica de Sabrià i ha assegurat que "Catalunya és nació de destí i no mira l'origen de la gent".

En la seva intervenció, Torra ha assegurat sentir-se "orgullós que milers de catalans hagin arribat i desfet la maleta" per quedar-s'hi, de que "Montilla hagi estat president de la Generalitat, de tenir una cap de l'oposició com Arrimadas, o un conseller de pares marroquins". "Som un país amb llengües i orígens diversos. I aquesta és la força i vitalitat dels catalans. Defensarem sempre els drets de tots els catalans perquè la cohesió social ve d'aquí", ha sentenciat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.