directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 11:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 6 de març de 2019 16:30 h

Un grup feminista mostra cartells amb el missatge "els nostres drets no són negociables" a l'acte de Vox a l'Eurocambra

Denuncien que és "indignant" que Tajani hagi decidit mantenir la conferència

ACN Brussel·les.-Un grup feminista ha mostrat aquest dimecres cartells amb el missatge "els nostres drets no són negociables" a l'acte de Vox a l'Eurocambra sobre Catalunya. Tot just a l'inici de la conferència on participa el secretari general de Vox Javier Ortega, diverses persones, majoritàriament dones, han aixecat en silenci cartells de protesta contra el partit d'extrema dreta. Passats uns minuts, a l'inici de l'acte, i sense que la conferència s'aturés en cap moment, el grup feminista ha abandonat la sala del Parlament Europeu. Fora d'aquesta, i en declaracions als mitjans, una d'elles ha explicat que són treballadores de les institucions de la UE que rebutgen els principis de Vox.

"Europa ha de ser un espai de drets per a totes les persones, som feministes i defensem els drets LGTBI", ha dit, demanant preservar l'anonimat.La treballadora ha explicat que s'han manifestat perquè els sembla "indignant" que el president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, hagi decidit mantenir l'acte.Protesta d'ERC i el BNGAbans de la conferència, s'han aproximat fins a la sala els eurodiputats Jordi Solé (ERC) i Ana Miranda (BNG) per protestar. "Em sembla fantàstic que es debati sobre Catalunya des de perspectives diferents però demano explicacions a Tajani", ha expressat als mitjans Solé, recordant que mentre que l'acte sobre Catalunya amb la participació de Vox s'ha permès, la conferència del president Quim Torra i l'expresident Carles Puigdemont no es va autoritzar."No entenem per què es va arribar a la conclusió que el fet que els legítims representants del poble de Catalunya vinguin aquí a explicar el conflicte és motiu de preocupació i, en canvi, que vingui un partit d'extrema dreta no sigui un motiu d'alarma en termes de seguretat", ha dit l'europarlamentari d'Esquerra.A més, Solé ha recordat que Javier Ortega és advocat de l'acusació popular al judici al Suprem, que demana "centenars" d'anys de presó "per a polítics demòcrates".Al seu torn, Miranda ha explicat que si bé l'acte l'acull un dels grups polítics a la cambra europea, els Conservadors i Reformistes Europeus (ECR en anglès), el que no consideren "vàlid" és la presència de Vox."És un partit xenòfob, racista i homòfob i que està incitant a l'odi. Per a la cambra és un deshonor i és una vergonya que s'hagi permès l'acte", ha conclòs l'eurodiputada gallega.Tant Solé com Miranda són del grup dels Verds\/ALE, que ha sol·licitat els informes de seguretat pels quals s'ha permès l'acte de Vox i no el de Torra i Puigdemont.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.