directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 22 de maig de 2024 15:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 7 de març de 2019 15:10 h

CCOO alerta que les dones són més inactives i fan més feines parcials per les tasques domèstiques

Les dones cobren un 23,4% menys que els homes per la mateixa feina i reben pensions un 37% més minses, segons un informe del sindicat

ACN Barcelona.-El sindicat Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya ha alertat que les dones són el 58% de la població inactiva, 16 punts més que els homes, perquè són elles les que entomen les tasques domèstiques i familiars. Una feina no remunerada que també explica que el 23% de les dones tingui un contracte parcial, 15 punts més que l'altra meitat de la població, els homes. També són elles les que agafen el 93% de les excedències per cura de fills i el 83% dels permisos per cuidar de familiars. Són dades de l'estudi "Les condicions de vida i de treball de les dones" presentat un dia abans de la vaga convocada pel 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, i que el sindicat secundarà amb aturades de dues hores per torn. Segons l'informe, les dones cobren un 23,4% menys que els homes per la mateixa feina i reben pensions un 37% més minses.

Durant la presentació de l'estudi, la portaveu del sindicat, Montse Ros, ha assegurat que la vaga general d'aquest 8 de març servirà per acumular "força" de cara a la negociació col·lectiva i la concertació social. En aquest sentit, Ros ha demanat al govern espanyol que no s'acomiadi sense modificar els aspectes "més lesius" de la reforma laboral i que desenvolupi un reglament abans de les eleccions que s'asseguri que l'equiparació de permisos de maternitat i paternitat no es converteixi en un decret llei "declaratiu".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.