directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 21:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 8 de març de 2019 13:34 h

CGT veu un "major seguiment" de la vaga feminista respecte l'any passat "a tots els sectors"

El sindicat denuncia un "ús abusiu de la força" per part dels Mossos d'Esquadra en algunes mobilitzacions

ACN Barcelona.-El sindicat CGT ha assegurat aquest divendres que el seguiment de la vaga feminista és "major" que el de l'any passat "pràcticament tots els sectors". Segons ha informat en un comunicat, amb dades de dos quarts de dotze del matí, el sindicat ha xifrat en més del 30% el seguiment al sector educatiu, "amb molts centres en serveis mínims", mentre que en l'ensenyament universitari descriuen un seguiment "massiu". També ha destacat que el seguiment al metro de Barcelona ha estat del 40% i als autobusos del 15%, "tot i algunes incidències que dificulten el servei". A la indústria, el sindicat admet un seguiment "irregular". El sindicat ha denunciat que els Mossos han fet un "ús abusiu de la força" en diverses mobilitzacions i piquets.

CGT és un dels sindicats que ha secundat una vaga de 24 hores. En la indústria, CGT ha admès un seguiment "irregular", en un sector "majoritàriament masculí", però ha destacat alguns casos on s'ha aturat la producció. També han destacat un "alt seguiment" en els mitjans de la CCMA.El sindicat ha afegit que durant el dia hi ha hagut "una cinquantena" de talls de trànsit en vies de ciutats com Reus, Tarragona, Sabadell, Terrassa, Girona, Montcada i Reixac, Manresa, Igualada, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat i Barcelona. I ha denunciat un "assetjament" dels Mossos d'Esquadra amb "identificacions o desallotjaments". De fet, considera que la policia catalana ha fet un "ús abusiu de la força en molts casos".CGT ha denunciat una "actitud violenta i provocadora" dels Mossos, "impedint l'exercici del dret a informar dels piquets i practicant identificacions a diversos punts".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.