directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 11:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 10 de març de 2019 14:21 h

Torra espera que la llista de Sànchez i Borràs al 28-A alineï el grup al Congrés amb les seves tesis per a la investidura

El president envia Borràs a Madrid per evitar nous conflictes entre l'executiu i el grup i es mostra satisfet amb el pacte de JxCat i PDeCAT

ACN Barcelona.-"Molt content i satisfet. Endavant Jordi, Laura, Míriam i Ramon. Gràcies pel vostre compromís i a defensar i a exigir el dret a l'autodeterminació de Catalunya!". És el missatge que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha llençat a través de Twitter després de confirmar-se el pacte entre JxCat i el PDeCAT perquè la llista del seu espai polític per a les eleccions del 28-A estigui encapçalada pel president de la Crida, Jordi Sánchez; la consellera de Cultura, Laura Borràs; la fins ara diputada al Congrés Míriam Nogueras; i l'eurodiputat Ramon Tremosa. I és que, segons han explicat a l'ACN fonts de Presidència i del Consell per la República, Torra i l'expresident Carles Puigdemont han tingut molt a veure en les negociacions d'aquesta candidatura, i ho han fet per traçar una estratègia conjunta. Els conflictes i les diferències de criteri que han quedat paleses en la darrera legislatura entre les tesis de Torra i Puigdemont i les de gran part del grup del PDeCAT a Madrid, han fet que el president hagi acabat enviant Borràs al Congrés –després de convèncer-la- per coordinar una estratègia que eviti nous enfrontaments. Així, Torra i Puigdemont esperen que en votacions clau com la investidura del proper president espanyol o la validació de pressupostos, Presidència de la Generalitat i el grup del Congrés tinguin un mateix criteri.

D'aquesta manera, situant noms de la confiança dels entorns de Puigdemont i Torra en llocs de possible sortida a les eleccions del 28-A, s'asseguren que el grup parlamentari tindrà una àmplia majoria de veus alineades amb les tesis de la Presidència de la Generalitat i el Consell per la República. A més, el pes i les cares visibles de JxCat al Congrés passarà per Borràs –persona de l'estricta confiança de Torra-, Nogueras –políticament fidel a Puigdemont-, i les figures dels presos. I això fa que el president confiï que podran tenir el grup controlat des del Palau de la Generalitat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.