directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 10 de maig de 2024 15:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 11:36 h

Vall d'Hebron instal·la l'accelerador de radioteràpia més avançat per millorar la precisió i seguretat dels tractaments

És el primer equipament del model Halcyon a l'Estat i s'ha adquirit amb una donació de la Fundació Amancio Ortega

ACN Barcelona.-Pacients de Vall d'Hebron han començat a beneficiar-se de l'accelerador de radioteràpia Halcyon, un model molt innovador que permet millorar la precisió i la seguretat dels tractaments oncològics. Amb un cost de 2 milions d'euros, és el primer equipament que s'instal·la a Catalunya de la donació realitzada per la Fundació Amancio Ortega. "L'alta precisió permet que la radiació s'adapti al màxim a la forma del tumor per protegir el teixit sa. A més, el procediment se simplifica i s'automatitza de manera que és molt més segur per al pacient", destaca el cap del Servei d'Oncologia Radioteràpica, el doctor Jordi Giralt. És el primer accelerador d'aquest model que s'instal·la a l'estat espanyol i el dinovè d'Europa. "Ens posem al primer nivell de tecnologia en el tractament de radioteràpia per als nostres pacients", recalca Giralt.

La Fundació Amancio Ortega va signar un acord amb la Generalitat el 2017 per donar 47 milions d'euros per a la compra d'equipament de radioteràpia i de tecnologia per al cribratge i el diagnòstic del càncer de mama.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.