directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 06:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 13:39 h

Duran i Lleida lamenta que Puigdemont hagi “exclòs” els moderats de les llistes i diu que aposta per “a pitjor, millor”

“Avui l’independentisme no és capaç de governar Catalunya”

ACN Madrid.-L’exlíder d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) Josep Antoni Duran i Lleida ha presentat aquest dilluns a Madrid el seu llibre de memòries ‘El risc de la veritat’ (editorial Proa en català i Planeta en castellà) en una conferència de premsa on ha assegurat que “avui l’independentisme no és capaç de governar Catalunya”. Duran, que va abandonar la política el 2016 després de deixar la presidència d’UDC, ha lamentat el resultat de la configuració de les llistes de Junts per Catalunya. “Que Puigdemont hagi intervingut fins l’extrem d’excloure persones com Campuzano o Xuclà que van ser companys meus d’escó em dol personalment”, ha dit, perquè malgrat que “hem mantingut posicions diferents” són “persones moderades que entenen que al Parlament espanyol no es ve a acomiadar-se cada setmana” sinó “a fer política i defensar els interessos de Catalunya”.

Precisament Duran ha atribuït el fet de situar presos o exiliats com a caps de llista a un intent de l’independentisme de rendibilitzar políticament el “souflè” dels “sentiments” provocats pel judici i el desenllaç del procés. Segons ha afirmat, avui l’antic espai de Convergència està “dividit” i “Puigdemont, potser per la seva situació personal –que es troba al marge del dia a dia polític-, per la necessitat de protagonisme, sembla participar d’allò tan clàssic de com pitjor millor”, cosa que “no és bona per ningú i menys pels seus companys que es troben a la sala del Tribunal Suprem”. Duran i Lleida ha presentat el llibre a Madrid abans de fer-ho a partir de dimecres a Catalunya. Ha estat en una roda de premsa on ha contraposat el seu criteri al de l’independentisme. En aquest sentit, ha reivindicat la vella Convergència, un “catalanisme moderat capaç d’entendre que és compatible defensar els interessos de Catalunya a Madrid i no renunciar a participar directament a la governació d’Espanya”. Segons Duran i Lleida, “avui l’independentisme no és capaç de governar Catalunya”. “Jo no veig ni un projecte de llei excepte el que ha sortit de la vaga dels taxistes” i “hi ha molta artilleria política, jocs florals al Parlament sobre si investigar la monarquia, tot menys el que correspondria fer a un govern a Catalunya”. El ‘no’ d’ERC i el PDeCAT als pressupostos generals de l’Estat, ha dit, implica a més que “no només no es governa a Catalunya, sinó que no es vol que es pugui governar Espanya”. En aquest sentit ha insistit que “és important que Catalunya participi de la governabilitat d’Espanya”, però l’espai de l’antiga Convergència “no es recompondrà fins que les petites formacions polítiques fragmentades no vagin juntes”. “No crec que hi hagi temps abans de les eleccions”, perquè “necessiten més temps per trencar la bipolarització entre el blanc i el negre”, ha afirmat. “Mas no ha estat un polític consistent”Duran i Lleida ha assegurat que l’expresident de la Generalitat Artur Mas –amb qui va compartir una etapa de Govern i després el govern de l’antiga CiU “no ha estat un pol´tici consistent”, tot i que ha estès aquesta crítica a la seva pròpia persona. “Un pot canviar de plantejaments i això és respectable”, ha dit respecte a la conversió de Mas a l’independentisme, però “el que mai he entès és que aquest president de la Generalitat que diu que és amic dels negocis després lliuri el país a la CUP”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.