directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 08:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 12:54 h

El tribunal ajorna la declaració de l'instructor dels atestats de la Guàrdia Civil al 26 de març a petició de les defenses

El Suprem cita per al 25 de març els tinents de la Benemèrita al capdavant de la investigació i la seguretat el 20-S

ACN Madrid.-El tribunal del judici de l'1-O ha ajornat la declaració del cap de la policia judicial a Catalunya, Daniel Baena, que és l'instructor dels atestats de la Guàrdia Civil que, en bona part, han estat la base de les querelles contra els líders independentistes. La seva declaració i la del secretari dels atestats estaven previstes per a aquest dimarts, però les defenses van presentar un escrit la setmana passada demanant més temps per preparar la declaració. Així, el seu testimoni s'ha ajornat fins el 26 de març. El tribunal ja ha avançat el calendari de les properes setmanes, entre els quals hi ha més de 30 agents de la guàrdia civil i 5 dels mossos. Entre ells hi ha els tinents de la Guàrdia Civil que el 20-S estaven a càrrec dels efectius de la investigació i del dispositiu de seguretat i que van estar en contacte permanent amb la secretària judicial, Montserrat del Toro.

El tinent coronel Daniel Baena està citat a petició de les defenses de Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, la fiscalia i l'advocacia de l'Estat. La defensa de Junqueras i Romeva també va demanar com a prova pericial que es pogués rastrejar el compte de Twitter del perfil 'Tácito' per determinar si al darrera hi ha el tinent coronel, ja que era un compte des del qual es carregava contra l'independentisme. El tribunal, però, no va acceptar aquesta prova.Per a la setmana del 18 de març estan previstes sessions de dimarts 19 a dijous 21. Durant aquestes tres jornades estan citats a declarar 24 agents de la Guàrdia Civil. Declaració dels tinents presents el 20-S a Economia Per dilluns 25 n'hi ha citats dos mes, el tinent que estava a càrrec dels efectius d'investigació de la Guàrdia Civil el 20-S al Departament d'Economia (per tant, de la comitiva judicial), el tinent que estava a càrrec del dispositiu de seguretat aquell dia.El seu testimoni haurà d'aclarir quin paper van jugar Jordi Sànchez i Jordi Cuixart durant la jornada i també què es va oferir a la secretària judicial, Montserrat del Toro, i als agents de la comitiva judicial per poder abandonar l'edifici. Durant la declaració de Del Toro la setmana passada, va dir que les tres opcions que li oferien Sànchez i Cuixart eren "inviables" i que un d'aquests tinents li va relatar que ja no hi havia cap altra alternativa. Per això, va optar per trucar el jutge instructor per demanar-li que la tragué d'allà. Un diputat alemany i una del Quebec, per videoconferènciaPer al dia 27, el tribunal ha previst el testimoni per videoconferència del diputat alemany al Bundestag, per part de l'SPD, de Felix Von Gründbergm, i de la diputada del Parlament del Quebec Manon Massé, per Québec Solidaire. Tot dos van ser observadors internacionals en diferents col·legis electoral durant la jornada del referèndum, segons consta a la interlocutòria d'admissió de proves.Cinc mossos ferits a Sabadell El tribunal ha previst les primeres declaracions d'agents dels Mossos per al dia 28 de març. Per aquell dia, el Suprem ha assenyalat la declaració de set guàrdies civils i de cinc agents de la policia catalana. En el cas dels mossos, es tracta de cinc agents del cos que van resultar ferits durant una actuació per donar suport a la Guàrdia Civil en el registre d'un assessor de Meritxell Borràs a Governació. Es tractava de Joan Ignasi Sànchez i el registre s'estava efectuant al seu domicili. Entre els agents de la Guàrdia Civil que declararan properament hi ha alguns que van estar presents a registres també del dia 20, com el del domicili de l'exnúmero 2 de Junqueras, Josep Maria Jové, (a les Franqueses) o el del director de Patrimoni de la Generalitat Francesc Sutrias. El president del Tribunal, Manuel Marchena, va deixar la porta oberta a celebrar judici divendres 29 de març, però de moment no ha assenyalat cap testimoni per aquell dia.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.