directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 16:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 17:07 h

El Port de Barcelona admet " algunes puntes d'espera excessiva" però defensa que l'operativa terrestre ha millorat

Assegura que són "puntuals i associades a alteracions concretes de l'operativa"

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona ha admès aquest dilluns que els camions poden patir "algunes puntes d'espera excessiva" -tot i que "sempre puntuals i associades a alteracions concretes de l'operativa"- en les operacions de càrrega i descàrrega dins del recinte però ha defensat que el servei de transport terrestre ha millorat de "manera significativa" durant els darrers anys després de la implantació de "diversos desenvolupaments i processos de digitalització". En aquest sentit, el port ha destacat la posada en marxa d'un web disponible per a tota la comunitat que informa del temps d'accés i de la durada de l'operativa en cada una de les terminals. En un comunicat, el Port de Barcelona afirma que respecta la protesta dels transportistes i s'ha mostrat disposat el diàleg i les negociacions per facilitar un acord.

En aquest sentit, ha defensat que al llarg dels dos darrers mesos "ha mantingut en tot moment el diàleg obert amb les parts" i ha confirmat que s'havien arribat a diversos acords entre les terminals de contenidors i els transportistes, com els relacionats amb els rendiments mínims i amb el temps màxims d'operació dels camions a les terminals.D'altra banda, el Port de Barcelona destaca que la tendència al gegantisme dels portacontenidors ha propiciat l'arribada de vaixells cada cop més grans a les terminals i que això genera "puntualment" pressió als principals ports del món per redistribuir de manera "eficient" la càrrega. Per això, el port recorda que treballa amb el sistema de reserves BCN Port Booking System, que està en fase inicial d'implantació i que "a mig termini" ha de resoldre les esperes a les terminals. Els transportistes que treballen al port han iniciat aquest dilluns a la matinada cinc jornades de protesta contra les llargues esperes al Port de Barcelona i han denunciat la "passivitat" i "desinterès" per afrontar les reformes per resoldre "els greus problemes del sector", entre d'altres. Les mobilitzacions es produeixen a l'interior del recinte de moment.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.