directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 01:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 17:18 h

L’Americana Film Fest tanca edició amb un 30% més de públic

Més de 7.000 espectadors han gaudit de la sisena edició del certamen

ACN Barcelona.-L’Americana Film Fest ha tancat la sisena edició amb gran èxit de públic: 7.000 espectadors i un creixement del 30% d'assistència amb el cartell d'entrades exhaurides a 14 sessions. La xifra és provisional, ja que caldrà afegir-hi els espectadors de la Filmoteca de Catalunya, on encara hi ha sessions programades, o la Route 66, la iniciativa que portarà les pel·lícules del festival per les principals ciutats de l'Estat. Des del 5 de març i fins al dia 10, el públic s'ha apropat als Cinemes Girona, Zumzeig, Filmoteca de Catalunya i sala Phenomena per veure les propostes cinematogràfiques del festival, que enguany ha proposat reflexions sobre l'empoderament femení, la lluita LGTBI i els conflictes racials, entre altres.

El festival ha comptat amb la presència de 8 convidats internacionals: David Zellner, Nathan Zellner, Robert G. Putka, Ashley Lenz, Andrew Lewis, T.J. Joshikazi, el català establert a Nova York Jordi Torrent i el nord-americà resident a Catalunya Ryan Petrilo han presentat els seus treballs i han compartit experiències amb el públic.PalmarèsEl jurat jove de la secció NEXT de l'Americana Film Festival, format pels alumnes de La Casa del Cine, ha decidit apostar per l'òpera prima ‘Never goin' back’, de la directora Augustine Frizzell. El jurat ACCEC de la crítica, composat per Juan Pablo Beas, Marc Garriga i Antoni Peris-Grao, ha valorat les pel·lícules presentades a la secció TOPS i destaca, de manera unànime “l’elevat nivell” de dues obres dirigides per actors, ‘Wildlife’, de Paul Dano (debutant en direcció) i ‘Blaze’, d’Ethan Hawke. Tot i així, el premi a la millor pel·lícula ha estat per ‘We the Animals’, debut en la direcció de ficció de Jeremiah Zagar. El palmarès es completa amb el premi del públic per curt i llargmetratge. El millor curtmetratge ha estat ‘Souls of Totality’, de Richard Raymond, que amb el seu pla seqüència final rodat durant un eclipsi solar ha seduït al públic. El segon curt millor valorat ha estat ‘Caroline’, de Logan George i Celine Held, que va estar present entre d'altres a Cannes. La tercera posició ha estat per ‘Parent Teacher’ de Jim Cummings i Dustin Hahn, un dels directors habituals de la secció.Finalment el premi del públic a millor llargmetratge de la sisena edició ha estat per ‘Free Solo’, de Jimmy Chin i Elizabeth Chai Vasarhelyi, guanyador de l’Oscar 2019 en la seva categoria. I pel què fa a la valoració de la programació per part del públic la majoria de pel·lícules superen el notable, amb més d'un 3,5 sobre 5, segons s’ha encarregat de recollir el festival.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.