directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 21 de maig de 2024 17:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 21:07 h

Un centenar de joves intenten boicotejar una concentració en contra de l'atac a un centre de menors a Castelldefels

Un cordó policial ha evitat enfrontaments amb els 300 assistents

ACN Castelldefels,.-Un centenar de joves han intentat aquest dilluns al vespre boicotejar una concentració convocada per diverses entitats a la plaça de l'Església de Castelldefels contra l'atac aquest cap de setmana al centre de menors tutelats provisional de Can Ganxo. Quan els convocants han iniciat la lectura del manifest, els joves, la majoria d'ells menors d'edat, han increpat els assistents a la concentració i al crits de "lladres" han carregat contra els MENAs allotjats al centre municipal als que acusen de "robar i delinquir". Un cop finalitzat l'acte de rebuig a l'atac, que ha comptat amb la participació de joves extutelats, un fort cordó policial ha evitat incidents entre manifestants i contra manifestants que durant més de mitja hora s'han increpat mútuament.

La concentració, que ha començat a les set de la tarda, estava convocada per tres entitats socials del municipi i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa Maria Miranda i del Secretari d'Igualtat, Oriol Amorós, entre d'altres. Durant la lectura del manifest, els convocants han denunciat "els actes criminals" d'aquest cap de setmana quan grups de joves del municipi van atacar dos cops el centre d'acollida de joves tutelats de Cal Ganxo, de propietat municipal, causant tres ferits i nombroses destrosses materials. També han instat l'Ajuntament que insti la Fiscalia de Delictes d'Odi a iniciar una investigació per depurar responsabilitats criminals i als Mossos d'Esquadra que identifiquin i actuïn contra els responsables dels atacs.Ha estat en plena lectura del manifest quan un grup de joves, molts d'ells protagonistes dels atacs al centre de menors, han intentat sense èxit interrompre la celebració de l'acte cridant consignes contra els MENAs acollits a Cal Ganxo i contra els assistents. La ràpida actuació dels Mossos d'Esquadra ha evitat que uns i altres entressin en contacte en cap moment.Un cop finalitzada la concentració, els joves, totalment encerclats per la policia, i els assistents a la protesta s'han encarat verbalment durant uns minuts. D'una banda s'escoltaven consignes contra el feixisme i de l'altre contra els menors immigrants "que roben i delinqueixen".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.