directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 19:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 12 de març de 2019 00:41 h

Juncker insta la Cambra dels Comuns a avalar l'acord del Brexit i avisa que "no hi haurà una tercera oportunitat"

Londres i Brussel·les acorden "garanties legals" sobre el pla de contingència per intentar facilitar la ratificació a Westminster

ACN Brussel·les.-El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha avisat la Cambra dels Comuns que "no hi haurà una tercera oportunitat" i ha instat els diputats britànics a donar llum verda aquest dimarts a l'Acord de Retirada del Brexit. Així ho ha expressat des d'Estrasburg després de pactar noves "garanties legals" amb el govern de Theresa May sobre la temporalitat del 'backstop', el pla de contingència per evitar una frontera dura a Irlanda que ha dificultat fins ara la ratificació a l'acord per part de Westminster. Segons han anunciat Juncker i May, les garanties complementen l'Acord de Retirada i la Declaració Política ja existents a través de diversos documents legalment vinculants signats aquest dilluns a la nit.

"A la política de vegades s'obté una segona oportunitat. No hi haurà una tercera oportunitat, no hi haurà reinterpretacions", ha sentenciat Juncker en roda de premsa conjunta amb May el dia abans que el parlament britànic voti per segona vegada sobre l'acord de sortida del Regne Unit de la UE, després de rebutjar-lo al gener."Siguem clars: els membres de la Cambra dels Comuns tenen una gran responsabilitat", ha indicat el luxemburguès remarcant l'"enorme esforç" fet durant les negociacions de tots aquests mesos.Segons Juncker, espera que les noves garanties acordades siguin "suficients" de cara al vot de demà a Westminster, que té a les seves mans donar suport a l'acord o rebutjar-lo per segon cop. "Ho devem a la història", ha dit el president de la Comissió Europea, repetint que l'acord assolit amb Londres "és el millor possible".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.