directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 12 de juny de 2024 17:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 12 de març de 2019 11:29 h

El pintor fotorrealista Josep Segú exposa els seus paisatges urbans de gran format de Nova York a la Sala Parés

La mostra inclou nou teles a l’oli i es podrà visitar fins al proper 23 d'abril

ACN Barcelona.-La Sala Parés dedica una exposició al pintor fotorrealista Josep Segú (Salomó, 1958) amb nou dels seus quadres -set de gran format i dos de format mitjà- de la sèrie dedicada als paisatges urbans de la ciutat de Nova York. La mostra, que es podrà visitar fins al pròxim 23 d’abril a la galeria del carrer Petritxol de Barcelona i s'emmarca en un dels temes recurrents en la producció de l’artista: les ciutats modernes del segle XXI i els entorns creats per l’home. Després de retratar ciutats com Barcelona i Japó, Segú es fixa ara en la ciutat de Nova York, on hi va viure fa uns anys. Segú ha creat "una imatge d’urbs contemporània lligada als gratacels, signe inequívoc de la modernitat". "M'agraden les quadrícules dels edificis moderns, els neons, els contenidors del port… Necessito l’energia que desprèn la superpoblació urbana", ha destacat l'artista.

Les nou teles a l’oli que es poden veure a l’exposició retraten de forma versemblant, amb una gran complexitat i un estricte detallisme, alguns dels indrets més populars de Nova York. L'artista pinta espais emblemàtics i edificis representatius tot posant de relleu de forma irònica el negoci del turisme. Josep Segú pinta el Central Park, el Flatiron Building, el Pont de Brooklyn i Times Square, entre altres paisatges urbans. Després de Barcelona, les obres de Segú viatjaran a Nova York.Com ha explicat la Sala Parés, l'obra de Josep Segú s'emmarca en l'art realista, "aprofita elements del Pop Art i dels fotorrealistes i els evoluciona gràcies a la seva característica paleta de colors càlids que evoquen emocions".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.