directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 13:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 17:30 h

El Govern farà un seguiment de les possibles "vulneracions" del dret a vot de residents a l’estranger de cara el 28A

El departament d’Acció Exterior ”vetllarà" per "garantir" que els ciutadans poden exercir-lo i coordinarà les “incidències”

ACN Brussel·les.-El Govern farà un seguiment de les possibles “vulneracions” del dret a vot dels ciutadans de cara el 28A, en especial els residents a l’exterior i les “incidències” o “dificultats” que puguin trobar-se. Segons un comunicat, el departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i l'Oficina de Drets Civils i Polítics “vetllaran” per “garantir” que els ciutadans fora de l’Estat poden exercir el seu dret. La via serà el formulari en línia ja existent que l’oficina té al sew web, en què els ciutadans poden registrar queixes davant la vulneració d’un dret civil o polític. Des d’Exteriors es coordinarà el seguiment de les incidències i denúncies.

El departament constata en el comunicat que la comunitat catalana a l’exterior ha experimentat “moltes dificultats” per votar en les darreres cites electorals. “La participació a l’estranger voreja el 10% del cens, una xifra molt baixa en comparació a la participació dels residents a Catalunya”, afirmen.En paral·lel, també s’han creat campanyes informatives sobre com votar des de l’exterior. TerminisA les eleccions del dia 28A poden votar des de l’exterior les persones inscrites, a 1 de gener de 2019, en el Cens d’Espanyols Residents Absents (CERA), o bé les persones residents a Espanya en estada temporal a l’estranger que portin menys d’un any fora i que estiguin inscrits com a Electors Espanyols Residents a Espanya i Temporalment a l’estranger (ERTA).El vot s’ha de sol·licitar abans del 30 de març i a partir del 8 d’abril es rebrà la documentació per votar. El 23 d’abril finalitza el termini per enviar el vot per correu a l’oficina o secció consular on s’estigui inscrit. En el cas que es voti presencialment, es podrà fer durant els dies 24, 25 i 26 d’abril, dipositant el vot en urna a l’oficina o secció consular on s’estigui inscrit. Els inscrits a l’ERTA hauran de votar per correu abans del 24 d’abril enviant el seu vot a la Mesa electoral on l’elector estigui censat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.