directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 16:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 18:29 h

El Parlament Europeu aprova mesures per mitigar l'impacte d'un Brexit sense acord

La UE adoptaria de forma temporal i de manera unilateral disposicions com permetre completar una estada Erasmus al Regne Unit

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres el paquet de mesures proposat per la Comissió Europea per mitigar l'impacte d'un Brexit sense acord. L'endemà del rebuig a Westminster a l'acord de retirada entre Londres i Brussel·les i poques hores abans d'una nova votació al parlament britànic sobre un no acord, els eurodiputats han aprovat a Estrasburg mesures per suavitzar les conseqüències immediates d'un Brexit sense acord. Garanties de poder completar una estada Erasmus al Regne Unit, permetre a les aerolínies seguir operant rutes entre el Regne Unit i la UE i que els vaixells europeus pesquin en aigües britàniques són només algunes de les mesures.

També s'ha aprovat garantir que els ciutadans comunitaris al Regne Unit, i els britànics a la UE, gaudeixin dels seus beneficis socials adquirits abans del Brexit, a més de mesures per evitar la interrupció del transport per carretera.En tot cas la UE adoptaria aquest paquet de forma unilateral i les aplicaria temporalment sempre en l'escenari d'una sortida abrupta i amb la condició d'una reciprocitat per part de Londres, és a dir, que el Regne Unit adopti mesures equivalents.El paquet de mesures ja va ser presentat per la Comissió Europea al desembre. Llavors es va defensar que el pla de contingència era per "protegir els interessos vitals" de la UE en determinats àmbits on es preveu "una major pertorbació" com el dels ciutadans, el transport aeri, les transaccions financeres i les duanes, entre d'altres.Per altra banda, diferents estats de la UE, com Espanya, també han anunciat mesures bilaterals d'urgència que activarien si no s'aconsegueix un Brexit amb acord.La data oficial de sortida del Regne Unit de la UE és el 29 de març del 2019. Quan queden poc més de dues setmanes, i davant el rebuig de Westminster al pla pactat entre Theresa May i Brussel·les, el parlament britànic votarà previsiblement una pròrroga del Brexit per evitar una sortida caòtica.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.