directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 02:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 19:30 h

Presentades les 192 candidatures a ocupar les 40 vocalies del ple de la Cambra de Comerç

Foment i Pimec presenten llistes separades pels sis candidats que els pertoquen al ple i Abertis, Caixabank i Naturgy s'asseguren un seient a l'ens

ACN Barcelona.-Un total de 192 aspirants optaran a ocupar les 40 vocalies del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, que s'elegiran amb votació electrònica entre el 2 i el 7 de maig i el 8 de maig de forma presencial, ha informat l'ens en un comunicat. A més dels 40 elegits per sufragi, l’òrgan de govern de la Cambra, el formen 20 membres més. D'aquests, 14 llocs estan reservats a les empreses que aportin una quantitat mínima de 75.000 euros l'any -- entre les quals hi haurà Abertis, Caixabank i Naturgy – i 6 més a proposta de les organitzacions empresarials. Segons la Cambra, les patronals Pimec i Foment no han arribat a un consens pels seients que els pertoquen i presentaran dues llistes separades per a les sis places, que es disputaran el 5 de juny.

En el comunicat, la institució ha proclamat les 14 empreses que, provisionalment, tindran un lloc assegurat a l'òrgan de govern de la Cambra perquè han efectuat la major aportació voluntària. Es tracta de companyies com Abertis, Banc de Sabadell, Banco Mediolanum, Caixabank, CriteriaCaixa, Deloitte, Indra, Magma Disseny, Naturgy, PwC, Promotora Kasde (Catalonia Hotels), RACC, Damm i la Societat General d’Aigües de Barcelona.Pel que fa a les 40 vocalies subjectes a sufragi, s'han inscrit diverses candidatures, començant per les de l'exconseller delegat de Cacaolat, Enric Crous, que es presenta en representació de RP UNO, el financer de Banco Mediolanum Carles Tusquets, i l'advocat i economista Ramon Masià. A més, també es presenten empresaris independentistes relacionats amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el Cercle Català de Negocis. És el cas del president d'aquesta última entitat, Albert Pons; el gerent de Recam Làser, Pere Barrios; o l'actor i fundador d'Ariska Films, Joel Joan. I, per últim, el ‘lobby’ de dones empresàries '50a50', amb l'empresaria i directora de l'Observatori de la Dona de l'ens, Anna Mercadé, al capdavant. Entre les representants d'aquesta candidatura formada per dones, hi ha la professora d'ESADE Isa Moll, o la consultora de Diverinvest Carol Daunert, per exemple.Un cop es conformi el ple, aquest elegirà el comitè executiu, que és l’òrgan permanent de gestió de la Cambra, integrat per 12 membres: el president, els tres vicepresidents, el tresorer i 7 vocals.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.