directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 18:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 11:39 h

Socialistes i ecologistes europeus critiquen Tajani per afirmar que Mussolini va fer "coses positives"

El president de l'Eurocambra assegura que "alguns manipulen" el que va dir sobre el dictador i reivindica que ell és un "antifeixista"

ACN Brussel·les.-Socialistes i ecologistes europeus han criticat les declaracions del president del Parlament Europeu Antonio Tajani en què assegurava que el dictador Benito Mussolini va fer "coses positives". El cap del grup parlamentari socialista europeu, Udo Bullman, ha demanat "explicacions" per aquestes afirmacions i ha exigit a Tajani que no "ignori la naturalesa del règim feixista". Per la seva banda, la presidenta del grup Verds\/ALE a l'Eurocambra, Ska Keller, ha assegurat que aquestes paraules són "indignes i absolutament inacceptables". "Tajani ha de retirar les seves declaracions que banalitzen el feixisme o dimitir de la presidència del Parlament Europeu. Per la seva banda, Tajani ha reaccionat a les crítiques assegurant que "alguns manipulen" el que va dir sobre el dictador i ha reivindicat que ell és un "antifeixista".

"La dictadura feixista, les lleis racials i les morts que va causar són la pàgina més fosca de la història italiana i Europea", ha dit a les xarxes socials.Les declaracionsEl president de l'Eurocambra Antonio Tajani va defensar dimecres que el dictador Benito Mussolini "abans de declarar la guerra seguint a Hitler i d'aplicar lleis racistes" va fer "coses positives" com "construir infraestructures" o "reclamar" territoris per a Itàlia. En una entrevista al mitjà italià Radio 24, Tajani assegurava que "no ha sigut mai un feixista", però que "sent honest, Mussolini va construir carreteres, ponts, edificis, centres esportius i va reclamar moltes parts" d'Itàlia. "Des del punt de vista dels fets concrets, no es pot dir que no aconseguís res", va dir.Així, preguntat sobre si s'hauria de salvar alguna cosa del feixisme, Tajani va respondre: "Certament sí, no va ser un defensor de la democràcia però va fer algunes coses i sempre hem de dir la veritat".En aquest sentit, defensava en l'entrevista que "quan algú fa un judici històric ha de ser objectiu". Tanmateix, Tajani afirmava que les lleis racials van ser "un disbarat" i que la declaració de guerra "va ser un suïcidi". "Això són coses inacceptables", conclou.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.