directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 20:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 14:54 h

Un tractament més curt per a la malaltia de Chagas pot ser igual d'eficaç i molt més segur, segons un estudi

El fàrmac utilitzat té efectes secundaris adversos

ACN Barcelona.-Un tractament de dues setmanes per a pacients adults amb Chagas crònic mostra una eficàcia similar i un nombre significativament menor d'efectes adversos que el tractament estàndard de vuit setmanes de durada, segons els resultats d'un assaig clínic a Bolívia liderat per la iniciativa 'Drugs for Neglected Diseases'. Els resultats d'aquest estudi es van presentar en una jornada sobre aquesta malaltia organitzada per l'Institut de Salut Global de Barcelona. El Chagas afecta uns sis milions de persones al món i pot causar danys irreversibles en òrgans vitals i la mort. El benznidazol s'administra normalment dos cops al dia durant vuit setmanes. L'assaig, que va començar el 2016 en tres centres de Bolívia, tenia com a objectiu augmentar la seguretat, la tolerabilitat i l'eficàcia d'aquest fàrmac.

Aquest és el primer estudi controlat amb placebo per comprar diferents durades i dosis del tractament amb benznidazol, sol o en combinació amb fosravuconazol. Joaquim Gascon, un dels investigadors principals de l'assaig i director de la Iniciativa de Chagas a ISGlobal, ha apuntat que l'actual tractament pot causar efectes adversos greus, i això fa que algunes persones el rebutgin i que el personal sanitari no el recomani. “Hem demostrat que un tractament més curt pot ser igual d'eficaç i molt més segur. Això podria canviar el paradigma del tractament de Chagas en augmentar l'adherència al mateix i encoratjar la seva adopció per la comunitat mèdica”, ha afegit Faustino Torrico, president de CEADES (Bolívia), un altre investigador principal de l'assaig.Tots els braços de l'estudi, tant en monoteràpia com en combinació, van mostrar eficàcia. El 80% dels pacients del grup que va rebre la dosi estàndard de benznidazol durant dues setmanes en lloc de vuit va mostrar absència del paràsit en sang 6 i 12 mesos després del tractament, un resultat comparable al del grup que va fer el tractament estàndard de vuit setmanes. Cap dels pacients en el grup tractat durant dues setmanes va interrompre el tractament, mentre que dos de cada deu pacients que havien de prendre la medicació vuit setmanes van interrompre-la pels efectes secundaris. La malaltia de Chagas, o tripanosomiasi americana, és una malaltia tropical desatesa endèmica en 21 països d'Amèrica Llatina, però també està present a Amèrica del Nord, Europa, el Japó i Austràlia. L'Organització Panamericana de la Salut (OPS) estima que la malaltia afecta aproximadament sis milions de persones, amb 30.000 casos nous i 14.000 morts per any. La causa un paràsit i la transmeten insectes, però també la pot passar una mare a un nen, a través d'una transfusió de sang o d'aliments contaminats.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.