directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 23:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 16:49 h

Trapero defensa que es podia complir amb el mandat judicial de l'1-O mantenint la "pau social"

El major admet que preveia "problemes d'ordre públic" però no parla de violència

ACN Madrid.-El major Josep Lluís Trapero ha defensat al Tribunal Suprem que es podia complir el manament del TSJC per evitar l'1-O garantint al mateix temps la "pau social". "No és una cosa o l'altra", ha assegurat, "és una manera de fer les coses". Durant la seva declaració, ha assegurat que el "sentit comú", avalat pels informes, li feia preveure "problemes d'ordre públic" el dia del referèndum, tot i que no ha parlat de violència. Sí ha admès que tenien la previsió que, en uns 40 punts de votació, hi hagués grups "amb cert punt de radicalitat" amb ja havien tingut "problemes" anteriorment. Tot i reconèixer que l'ocupació de col·legis era "totalment infreqüent", ha argumentat que no van tancar escoles perquè no van trobar material sobre el referèndum i perquè es feien activitats que no es podien considerar "activitats preparatòries". "A toro passat interpretem que són actes preparatoris però no és que no ho volguéssim entendre és que no ho vam interpretar", ha manifestat.

Trapero ha dit que ja en la reunió del 23 de setembre a la fiscalia hi va haver una "discussió" sobre l'ús de la força amb el coronel coordinador del dispositiu, Diego Pérez de los Cobos. En aquesta reunió, Trapero va defensar que l'ús s'havia de "limitar" a situacions determinades, com per repel·lir la violència contra un agent o d'un tercer. Segons Pérez de los Cobos, però, aquest posicionament suposava una "excusa" per "facilitar la votació. "Em semblava ofensiu", ha manifestat Trapero. "Una cosa és complir una ordre judicial i no hi ha dubtes i ens obliga a actuar però també tenim una manera de fer i uns principis que són tan legítims com d'altres", ha explicat. És per això, segons Trapero, que en una carta adreçada al cos el dia 2 d'octubre va agrair al cos com s'havia comportat el dia 1.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.