directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 02:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 17:28 h

Nissan i Eurecat firmen un acord per fomentar la innovació a la planta de Zona Franca

Un equip treballarà per aconseguir una força de treball connectada, una producció flexible i un manteniment i muntatge intel·ligent

ACN Barcelona.-L'empresa automobilística Nissan i el centre tecnològic Eurecat han signat aquest dijous un acord estratègic que contribuirà a fomentar la innovació dins de la companyia i que permetrà "maximitzar les oportunitats" de la planta de la Zona Franca de Barcelona, que ha tancat l'any amb una producció per sota de la seva capacitat. Aquest acord es planteja abordar sis reptes: força de treball connectada, manteniment intel·ligent, energia, muntatge intel·ligent, producció flexible i inspecció intel·ligent. Un equip estable d'una vintena de persones s'encarregaran de generar idees, transformar-les en proves de concepte i aplicar-les per determinar si són viables o no. "Es tracta de guanyar temps i eficiència, i que, per exemple, les eines vagin a l'operador en lloc del contrari", ha explicat a l'ACN el director general de negoci d'Eurecat, Miquel Rey.

Aquest acord indagarà en una de les tecnologies que redefiniran el futur del sector, com és la intel·ligència artificial. Un cas d'estudi dels equips d'Eurecat i Nissan podria consistir en com fer servir algoritmes que ajudessin a reduir el consum energètic dels processos més costos, ha explicat Rey. La col·laboració s'ha formalitzat aquest dijous però les dues institucions fa anys que treballen plegades, sobretot, des que Nissan va començar a sistematitzar un equip per a innovar. De fet, el "banc d'idees" que estableix el conveni ja està creat i algunes de les proves s'han dut a terme. L'acord ha arribat en el moment en què les entitats s'han convertit en "referències mútues" i no té a veure amb la poca productivitat de la planta de la Zona Franca, ha aclarit Rey. El conveni s'ha fixat sense durada i des d'Eurecat esperen que s'allargui "des d'ara i per molts anys".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.