directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 13:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 18:39 h

Unauto xifra en 40 MEUR la indemnització que haurien de rebre els titulars dels VTC que han deixat d'operar pel decret

L'entitat calcula la quantitat en funció al nombre de llicències, els i la facturació dels vehicles que ara no circulen

ACN Barcelona.-La patronal Unauto ha xifrat en 40 milions d'euros la indemnització que haurien de percebre de la Generalitat els titulars de les autoritzacions VTC que han deixat d'operar per l'entrada en vigor del decret que regula el sector. Segons afirma en un comunicat, "cada dia que passa amb el decret antiVTC la Generalitat contrau un deute de 960.000 euros amb les empreses i autònoms afectats pel tancament". La patronal ha posat en marxa una web on es pot veure en temps real la quantitat amb la què Unauto considera que la Generalitat hauria de pagar als propietaris de les llicències per "restringir la seva activitat i expulsar-los de Catalunya". La quantitat es calcula en funció del nombre de llicències, els dies i la facturació dels vehicles que ara no circulen.

El president d'Unauto VTC, Eduardo Martín, ha explicat que és una "forma gràfica de mostrar el tremend impacte que té que el Govern hagi cedit al xantatge dels taxistes". Segons ha afegit, el sector aportava 120 milions d'euros anuals a la Generalitat en "pagament d'impostos i contribuint als seus serveis socials" i avisa que si el Govern ha de fer front a una indemnització "sortirà de les butxaques dels catalanes per la irresponsabilitat del seu Govern".El decret estableix una precontractació del trajecte de 15 minuts, la prohibició a la geolocalització i a estacionar a la via pública, uns requisits que van portar Uber i Cabify a suspendre la seva activitat a Barcelona, tot i que aquesta darrera va tornar a la capital catalana fa una setmana. En el seu retorn, l'usuari signa un contracte amb la plataforma per un any i el període de contractació d'un quart d'hora és efectiu només en el primer trajecte, un fet que ha portat al Departament de Territori i Sostenibilitat a obrir un expedient informatiu.Unauto ha insistit que amb el decret es vulnera als propietaris de les autoritzacions i que el text és "inconstitucional", d'acord amb els dictamens del Consell de Garanties Estatutàries i l'Autoritat Catalana de la Competència.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.