directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 20:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 15 de març de 2019 06:00 h

Neix l'editorial Nanit, especialitzada en adaptar cançons de grups catalans a contes

Els dos primers llibres tenen estan centrats en els temes 'Bon dia' d'Els Pets i 'Compta amb mi' de Txarango

ACN Barcelona.-Neix l'editorial Nanit, impulsada per Núria Puyuelo, directora editorial, i Laia Figueras, directora creativa, que està especialitzada en adaptar cançons de grups catalans a contes. Els dos primers títols van sortir a la venda el 6 de març i són 'Bon dia. Una cançó contada d'Els Pets', il·lustrat per Marta Montañá, i 'Compta amb mi. Una cançó contada de Txarango', il·lustrat per Valentí Gubianas. En declaracions a l'ACN, Puyuelo assegura que volen aconseguir que els nens entenguin les cançons i transmetre'ls el que volen dir. Hi ha contes que reprodueixen la lletra exactament de la cançó, però, segons Puyuelo hi ha nens que "no les acabaven d'entendre". Per això van decidir agafar les lletres de les cançons i adaptar-les en contes. La seva idea és publicar sis llibres l'any.

Nanit és una editorial de contes infantils basats en lletres de cançons de grups catalans actuals. Els contes, pensats per a nens de 4 a 8 anys, inclouen unes propostes didàctiques per fer en família i aniran relacionats amb tot un seguit de recursos com il·lustracions per pintar, propostes de conversa i jocs, disponibles a la web de Nanit. A més, a la web els pares també trobaran un espai de continguts relacionats amb els grups de música, com ara informació de festivals de música familiars, i recomanacions de contes d'altres editorials. 'Bon dia. Una cançó contada d'Els Pets', il·lustrat per Marta Montañá és un conte basat en la cançó homònima d'Els Pets, que explica el despertar d'un poble i convida a viure l'aventura d'un 'Bon dia'. Mentre, 'Compta amb mi' és un conte basat en la cançó homònima de Txarango que representa "un cant a l'amor incondicional. "Ens agradaven aquestes dues cançons perquè tot i que es porten molts anys 'Bon dia' segueix tenint actualitat i Txarango és un grup estrella de nens i pares i ens agrada la seva filosofia", explica Puyuelo. Núria Puyuelo i Laia Figueras escriuen el text i posteriorment els hi fan arribar als il·lustradors. Com ha explicat, treballen molt plegats. Escullen l'il·lustrador en funció de la cançó. "'Bon dia' és un conte més narratiu amb molts detalls, que passa en un poble quan arrenca un nou i la Marta ha fet moltes il·lustracions de detalls, mentre que el conte de Txarango és més somiador i poètic i el Valentí té una il·lustració que hi encaixa més". Després de finalitzar el text, els hi fan arribar al grup i els hi consulten la proposta.Música i il·lustradors catalans Nanit "aposta per la música catalana i els il·lustradors de casa". Per això, s'han adherit al segell Llibrelocal.cat per promoure l'edició, el disseny i la impressió de proximitat. També es comprometen a promocionar el foment de la lectura en un entorn familiar, com una estona de gaudi que afavoreixi el vincle entre pares i fills i ajudi els més petits a créixer en totes les seves dimensions.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.