directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 16:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 15 de març de 2019 10:02 h

L'exlletrat del TC Joaquín Urías no comparteix l'opinió de la Junta Electoral sobre els llaços grocs però l'entén

Constata que aquests símbols "han adquirit un espai públic que hi ha gent que no està còmoda"

ACN Barcelona.-L'exlletrat del TC i professor de la Universitat de Sevilla Joaquín Urías ha apuntat aquest divendres que no comparteix l'opinió de la Junta Electoral sobre els llaços grocs, però l'entén. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha remarcat que la junta acostuma a prendre decisions semblants en aquest tipus de situacions, com amb els cartells de 'No a la guerra' o els dels refugiats. "És una idea de la Junta Electoral jo crec que exagerada, perquè no hi ha un partidisme clar", ha continuat. Ha assegurat que entén que l'administració pública pugui manifestar la seva línia ideològica en públic, però per altra banda, també ha afegit que els llaços grocs "han adquirit un espai públic que hi ha gent que no està còmoda". També ha indicat que un cop s'ha pronunciat la junta, "no hi ha més remei que obeir-la".

D'altra banda, s'ha referit al cas del raper Valtonyc i ha criticat que els jutges espanyols estiguin "traient de context" frases de les seves cançons que ell utilitza per expressar les seves idees. "D'amenaça no té res això, es mou en l'àmbit de les idees", ha defensat. Ara bé, ha conclòs que com que es parla del rei i els jutges "se senten defensors d'una ideologia determinada", llavors es posicionen en un sentit concret. "Si hagués dit que vol llençar una bomba nuclear a Puigdemont dirien que és llibertat ideològica. Això no ho podem consentir", ha afegit Urías, que ha criticat que les decisions vagin en un sentit o en un altre en funció del jutge que toqui.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.