directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 13:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 15 de març de 2019 11:19 h

La CNMC multa Naturgy per encarir la factura fins a un 14% a 48.700 clients després de proposar-los canviar el contracte

Van haver de pagar entre 30 i 42 euros més a l'any

ACN Barcelona.-La Comissió Nacional del Mercat de la Competència (CNMC) ha multat amb 1,2 milions d'euros a Naturgy per una infracció greu en recomanar a 48.700 clients un canvi de contracte per després encarir-los la factura entre un 8% i un 14% com a conseqüència del canvi en les condicions. Competència ha comprovat que els abonats que tenien contractada la Tarifa d'Últim Recurs van passar a una altra denominada Estable, i que això comportava un increment d'entre 30 i 42 euros a l'any. A més, la companyia energètica indicava que la nova tarifa s'aplicaria de manera automàtica en la pròxima renovació, excepte si el client trucava a un telèfon gratuït sol·licitant mantenir la tarifa actual.

Competència va obrir un expedient després de ser advertit per una associació de consumidors, que avisava que la companyia enviava comunicacions comercials als clients oferint-los els canvis però sense informar "degudament" sobre els canvis d'aquestes condicions. La companyia pot recórrer ara durant dos mesos mitjançant un contenciós administratiu davant l'Audiència Nacional.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.