directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 11:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 15 de març de 2019 12:39 h

Cs posa en coneixement de la fiscalia l'"incompliment" de Torra de retirar els llaços grocs

Arrimadas creu que Torra pot incórrer en un delicte electoral i desobediència

ACN Barcelona.-Ciutadans ha presentat aquest divendres un escrit davant la Fiscalia Superior de Catalunya per l'"incompliment" del president de la Generalitat, Quim Torra, de retirar els llaços grocs, les estelades i la "propaganda separatista" dels edificis públics tal com li ha requerit la Junta Electoral Central (JEC). La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha explicat que han posat en coneixement de la fiscalia en considerar que els actes de Torra podrien ser constitutius d'un delicte electoral i desobediència. Prèviament Cs també ha portat el cas a les diferents juntes electorals. Arrimadas ha avisat que "no es rendiran" i ha lamentat que els edificis públics "estiguin plens de propaganda separatista" en període electoral. "Es pensen que poden fer el que volen. No tenen impunitat", ha destacat.

Arrimadas ha restat importància al fet que la JEC tingui previst reunir-se dilluns per decidir sobre la resposta que Torra va donar el requeriment sobre els llaços grocs. "La JEC seguirà els seus procediments. Nosaltres volíem posar-ho en coneixement de la fiscalia. Una cosa no treu l'altra, tenim dret com qualsevol ciutadà a venir quan veu que uns fets poden ser delicte", ha assenyalat. "Que després no diguin que no ho sabien o que era simbòlic", ha ironitzat en relació a les declaracions dels polítics presos al judici de l'1-O. "No fer cas o desobeir una resolució de la JEC no és cap tonteria", ha avisat. D'altra banda, pel que fa al fet que en les últimes hores persones a títol individual hagin intentat retirar els llaços de la façana del Palau de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona, Arrimadas ha evitat valorar-ho i ha emplaçat Torra i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a treure'ls i a "garantir la neutralitat". "No hi ha pla B, el pla és que ho treguin o sinó que la justícia els obligui a fer-ho", ha conclòs. Finalment, ha apuntat que la sentència del judici de l'1-O la faran les jutges "tenint en compte tota la informació", inclosa la declaració del major dels Mossos d'aquest dijous. "La sentència no la faran en una tertúlia de TV3 o la Rahola", ha subratllat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.