directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 19:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 16 de març de 2019 16:11 h

Bosch demana a la comunitat internacional que "faci prevaldre la defensa de la democràcia"

El conseller creu que els catalans han "d'aprendre molt del procés" que han seguit els islandesos per ser independents

ACN Barcelona.-El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha demanat a la comunitat internacional que "faci prevaldre la defensa de la democràcia". En una conferència des de Reykjavík titulada 'Catalonia. What is happening?', el conseller ha considerat que cal assolir la república catalana d'una manera "pacífica i civilitzada", ha reconegut que Catalunya té "molts elements fonamentals en comú amb Islàndia" i ha assegurat que els catalans han "d'aprendre molt del procés que ells han seguit" per ser independents. A la conferència hi han assistit diversos polítics islandesos, entre ells el president del Parlament d'Islàndia, Steingrímur J. Sigfússon, i diputats com Rósa Björk o Þórhildur Sunna Ævarsdóttir.

Bosch ha considerat que el judici de l'1-O "només posa més pressió al sistema judicial d'Espanya, a banda de la tensió que genera al sistema polític" i ha explicat que estan preocupats pels seus "companys a la presó i a l'exili però també per Espanya perquè creiem que està cometent un error històric". En aquest sentit, el titular d'Acció Exterior ha aprofitat per denunciar que "el partit d'ultradreta que està creixent a Espanya està utilitzant el judici per fer campanya electoral des del tribunal".La conferència de Bosch s'emmarca en un viatge a Islàndia en què ha mantingut trobades amb diversos actors polítics i de la societat civil islandesa. Una de les trobades més destacades va tenir lloc divendres amb els representants de la majoria de partits del Parlament islandès, en concret de l'Independence Party, el Left-Green Movement, la Social Democratic Alliance, el Pirate Party i el Reform Party. Segons un comunicat del departament d'Acció Exterior, els diputats islandesos van exposar la solidaritat amb la causa catalana i van qüestionar l'ús de la violència per part de la política espanyola.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.