directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 14:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 18 de març de 2019 12:47 h

Un home denuncia abusos sexuals durant els 50 d'un caputxí que dirigia l'Escola Escolania de Pompeia

L'actual provincial dels Caputxins condemna els fets i fa una crida a comunicar tots els testimonis que hi hagi sobre el cas

ACN Barcelona.-Un home de més de 70 anys ha denunciat abusos sexuals entre 1950 i 1955 per part d'un caputxí que dirigia l'Escola Escolania de Pompeia, a Barcelona. Segons ha explicat a TV3, Fra Josep Maria de Vera, que va morir l'any 1997, l'obligava a masturbar-lo, entre altres coses. En un comunicat, l'actual provincial dels Caputxins de Catalunya i Balears, Fra Eduard Rey, ha condemnat els abusos i ha assegurat que no en tenia constància. L'escola va estar oberta entre 1912 i 1970 i oferia educació escolar gratuïta. De Vera va ser-ne el director entre 1939 i 1957. Llavors va ser traslladat a Tarragona, però Rey ha explicat que no tenen testimoni escrit dels motius. Els responsables d'aquell moment ja són morts. També ha fet una crida a comunicar tots els testimonis que hi hagi sobre aquest cas.

"Estem avergonyits i dolguts de saber que un frare havia fet coses d'aquesta envergadura", ha dit el provincial, que ha explicat que ha fet una primera consulta als seus antecessors que encara són vius i ningú té informació sobre aquest cas. Malgrat la distància en el temps, s'ha compromès a esbrinar tot el que pugui sobre aquests fets, i per això ha demanat a qualsevol persona que tingui informació sobre aquest cas que l'aporti, ja que no hi ha cap frare d'aquella època que estigui viu. Els caputxins segueixen treballant amb nens, sobretot en catequesi, i tenen un protocol de protecció de menors. Ara fa unes setmanes que estan en contacte amb la fundació Vicki Bernadet.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.