directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 10:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 18 de març de 2019 14:44 h

Bail respon a Guardingo que En Comú Podem "no és un projecte independentista"

La secretària general de Podem defensa la candidatura d'Asens

ACN Barcelona.-La secretària general de Podem a Catalunya , Noelia Bail, ha considerat que la renúncia del guanyador de les primàries del partit a les eleccions del 28-A, Óscar Guardingo, al·legant que no comparteix el caràcter independentista de la candidatura no té sentit perquè En Comú Podem "no és un projecte independentista". "És un error que mirem Podem des d'un vessant de les banderes perquè aquest no és el nostre eix", ha respost Bail a les crítiques de Guardingo, que diumenge va al·legar que no compartia la "posició independentista" del cap de llista Jaume Asens. En roda de premsa aquest dilluns al matí, la secretària general de Podem a Catalunya ha reiterat que Asens sí que els representa. "Se l'escull per la seva trajectòria com a gran defensor dels drets humans", ha subratllat.

"En Comú Podem no és un projecte independentista, és un projecte de país plurinacional que defensa les llibertats, els drets socials i aposta per la transformació feminista i ecologista", ha argumentat Bail tot afegint que ells no pregunten "si una persona és independentista" i que el que volen és que la seva gent "estigui disposada a implicar-se amb aquest projecte per millorar les condicions de vida".Guardingo va lamentar diumenge que no se li donés el lloc de sortida a la llista tot i que va ser el candidat català més votat a les primàries internes que el partit morat va fer al conjunt de l'Estat. Davant d'això, la secretària general de Podem a Catalunya ha explicat que aquesta alteració de l'ordre de les llistes es deu a la voluntat del partit de tenir una candidatura paritària. Bail ha detallat que Podem aplica la "correcció de gènere" i ha explicat que probablement Mar Garcia Puig, que va ser la tercera candidata catalana més votada a les primàries internes, per darrere de Guardingo i Jaume Durall, se situarà en el primer lloc que ocuparà Podem a la candidatura d'En Comú Podem. "Som un partit feminista i ho demostrem a l'hora de la veritat, cal normalitzar que es corregeixin les llistes amb aquests criteris", ha defensat. De fet, segons Bail aquesta situació també s'ha fet en "altres punts" de l'Estat.La secretària general de Podem a Catalunya ha informat que aquest dilluns s'ha registrat l'acord de coalició entre Catalunya en Comú i Podem Catalunya. De fet, a parer seu, és "l'única garantia per frenar el trio de Colón" i de poder teixir aliances per poder desencallar el conflicte entre Catalunya i la resta d'Espanya. En aquest sentit ha explicat que entre finals de març i mitjans d'abril plantejaran una llei pel diàleg la pròxima legislatura que permeti buscar solucions. "La solució seria el reconeixement mutu de la realitat a Espanya i Catalunya", ha conclòs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.