directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 06:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 18 de març de 2019 14:46 h

El PSC “no entendria” que Torra no tragués els llaços grocs i avisa que hi ha “mecanismes” per donar compliment a la JEC

Salvador Illa afirma que el Govern està en “desbandada” després de la “fugida” de Borràs i Artadi i insisteix en una qüestió de confiança o eleccions

ACN Barcelona.-El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, confia que el president del Govern, Quim Torra, tregui els llaços grocs i diu que els socialistes no entendrien que “en una democràcia com l’espanyola, un governant no donés compliment a les resolucions de la JEC”. En el dia que la JEC analitza les al·legacions presentades per Torra, Illa ha afirmat que estan “segurs” que el cap de l’executiu català hi donarà compliment i que, si no ho fa, “hi ha mecanismes previstos a la llei” perquè retiri la simbologia dels edificis públics. D’altra banda, Illa ha tornat a emplaçar a Torra a sotmetre's a una qüestió de confiança o a convocar eleccions per la “incapacitat” d’aprovar els pressupostos. En aquesta línia, ha dit que les conselleres Borràs i Artadi –que deixen l’executiu per anar a les llistes de JxCat al 28-A i al 26-M respectivament- “fugen en desbandada” d’un Govern “caracteritzat per la inacció”.

El secretari d'organització del PSC ha recordat a Torra que "en una democràcia és important respectar les regles del joc" i "seguir les directrius de la JEC, que garanteix la neutralitat". En aquest sentit, ha dit que esperen que la Generalitat compleixi amb la resolució de la JEC. "Si no ho fa, hi ha mecanismes perquè es doni compliment", ha afegit Illa, que alhora s'ha mostrat convençut que Torra retirarà la simbologia dels edificis públics.D’altra banda, el secretari d’organització del PSC també ha celebrat “el lideratge” del candidat l’alcaldia a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, que “redreçarà el rumb torçat a Barcelona pel fracàs de Colau”. En aquesta línia, l’ha situat com el cap de llista que representa la “solució” per Barcelona. En referència a Artadi i a Manuel Valls, ha afegit que “tampoc resoldran la situació de la ciutat aquells que han fracassat dirigint Catalunya” ni aquells que “venen a Barcelona perquè han fracassat a França”.Illa ha emplaçat el partit a fer un esforç "intens" per explicar a la ciutadania que les opcions que posen damunt la taula els socialistes són "més bones" que les de les altres formacions. En l'àmbit europeu, s'ha mostrat convençut que el PSC obtindrà dos eurodiputats el 26-m, amb Josep Borrell i Javi López, que ocupa el cinquè lloc d'aquesta candidatura.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.