directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 05:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 18 de març de 2019 17:39 h

L'AMB reclamarà 211 milions d'euros a Agbar en cas que el Suprem anul·li l'empresa mixta de gestió d'aigua

Agbar considera, en canvi, que qui li hauria de tornar diners seria l'AMB, i xifra la quantitat en 1.000 milions

ACN Barcelona.-L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) reclamarà 211 milions d'euros a Agbar si el Tribunal Suprem ratifica la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·lava la creació de l'empresa mixta que gestiona l'aigua de 23 municipis metropolitans. L'entitat arriba a aquesta xifra perquè considera que Agbar va sobrevalorar els actius que aportava a l'empresa mixta, participada per aquests dos ens i per Criteria, el holding de La Caixa. Val a dir que, de la seva banda, Agbar considera que és l'AMB qui li ha de tornar diners en cas que el Suprem ratifiqui el TSJC, concretament 1.000 milions d'euros.

El vicepresident de l'àrea de Medi Ambient de l'AMB, Eloi Badia, ha explicat que la xifra que aporta aquesta entitat no és definitiva, ja que és un esborrany de liquidació que està sotmès al temps que tardi a sortir la sentència, per exemple. El TSJC es va pronunciar el març del 2016.Així, segons l'AMB, Agbar va valorar en 476 milions els seus actius, però un 22% de la infraestructura no es fa servir per a l'abastiment relatiu a aquesta empresa mixta. És per això que, segons els seus càlculs, la xifra s'ha de rebaixar fins als 239 milions.A banda, Agbar ha cobrat 55 milions per 'know-how'. Si el suprem ratifica l'anul·lació de l'empresa mixta, a parer de l'AMB els hauria de retornar. La firma controlada per Suez també ha cobrat 130 milions com a dividends i l'AMB creu que 100 corresponen a l'abastiment en baixa, el que gestiona l'empresa mixta, que, aleshores, també s'haurien de tornar.Segons l'AMB, l'empresa mixta va tancar el 2018 amb uns fons propis de 370 milions d'euros, dels quals 189 serien per a Agbar pel 70% de la participació que hi té.Així doncs, fent les sumes i les restes, l'AMB creu que Agbar encara hauria de retornar 211 milions d'euros cobrats de més.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.