directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 20:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 18 de març de 2019 19:37 h

França prohibeix manifestacions als Camps Elisis després de les destrosses en una protesta dels ‘armilles grogues’

El primer ministre anuncia el cessament del cap de la policia de la prefectura de París

ACN Brussel·les.-França prohibirà les manifestacions en diverses zones de París, com els Camps Elisis, després de les destrosses en una protesta dels ‘armilles grogues’ dissabte passat que va acabar amb contenidors cremats i comerços deteriorats. Així ho ha anunciat aquest dilluns el primer ministre francès, Edouard Philippe. “A partir del dissabte vinent, i sempre que sigui necessari, prohibirem manifestacions que reivindiquin els armilles grogues als barris més afectats, tan aviat com ens adonem de la presència d’elements ultra i la seva voluntat de causar destrosses”, ha avisat Philippe.

El primer ministre també ha avançat que el cap de la policia a la prefectura de París, Michel Delpuech, serà cessat dimecres. Tot plegat forma part d’una estratègia de reorganització del “manteniment de l’ordre”.Dissabte passat, durant la protesta de prop de 10.000 armilles grogues a la capital francesa, alguns grups violents van trencar aparadors i cremar quioscos. Segons la Cambra de Comerç i Indústria (CCI) d'Ile-de-France, "91 comerços van quedar afectats pels esdeveniments, el 80% per trencaments, robatoris o incendis". Les mesures anunciades per Philippe arriben un mes després que un grup d’experts en drets humans de l’ONU instés les autoritats franceses a “establir vies per al diàleg per reduir i la tensió i reconèixer el paper important que juguen els moviments socials en la governabilitat”.Els experts van denunciar una “restricció desproporcionada” del dret de protesta a França durant les manifestacions dels ‘armilles grogues’.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.