directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 03:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Castells adverteix que si no es compleix el principi d'ordinalitat 'no hi haurà acord'

Salgado creu que el concepte queda 'difuminat' a l'Estatut i no garanteix que Catalunya no perdi posicions després de l'anivellament

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha advertit avui que el Govern no acceptarà un acord de finançament que no compleixi amb el principi d'ordinalitat. Així, Castells respon les declaracions de la vicepresidenta econòmica Elena Salgado que considerava que podria no complir-se aquest principi perquè, segons ella, quedava 'difuminat' en el redactat de l'Estatut. El conseller afirma que 'el sistema d'anivellament ha d'anivellar' i assegura que els articles 206.1 i 206.3 de l'Estatut basteixen un 'principi d'ordinalitat potent' que 'o es compleix o no hi haurà acord'.
antoni castells conseller economia
Comparteix
   

Estira i arronsa amb el principi d'ordinalitat

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Elena Salgado, va advertir aquest dimarts que el nou model de finançament no garantirà que Catalunya no continuï perdent posicions en el rànquing de comunitats autònomes per recursos per càpita després de contribuir a la solidaritat amb la resta de l'Estat. Salgado ha garantit que el nou finançament respectarà el 'principi d'ordinalitat' de forma 'exacta' a la que apareix 'textual i literalment' a l'Estatut fent seva la tesi que l'article 206.5 de l'Estatut té un redactat suposadament poc clar que permetria incomplir el principi d'ordinalitat sense vulnerar la llei. directe!cat ja va avançar que aquest seria l'argument del Govern per justificar un acord de finançament que perpetuï la pèrdua de posicions de Catalunya. Tot i això, el Departament d'Economia va publicacar una nota de premsa que ho negava taxativament. El comunicat [pdf] exposa que el govern 'no té coneixement de cap document com el que es menciona', no el reconeix com a propi i rebutja 'totalment' que s'hagi debatut 'en cap de les sessions que ha celebrat la Comissió Mixta d’Afers Econòmics i Fiscals'.

Castells constata 'avenços importants'


En tot cas, el conseller ha constatat que s'ha produït un 'avenç important' en les posicions, 'tant en relació al model com en la quantia', un fet que l'ha portat a dir que creu que s'està 'en condicions d'arribar a un acord que fa unes setmanes ens hagués semblat difícilment assumible'. Ara bé, Castells també ha deixar clar que l'acord encara no està tancat i que els avenços són insuficients. 'Hi ha aspectes prou rellevants que encara ens separen que fan que en aquest moment no pugui dir que ja està fet l'acord, com altres estan dient', ha assegurat. 'I podria no haver-hi acord si en aquestes qüestions rellevants no ens arribéssim a posar d'acord', ha afegit.

Sobre quan pot arribar l'acord, el conseller ha recordat que la data del 15 de juliol no l'ha posada la Generalitat, sinó el govern espanyol. 'L'única data que per nosaltres era determinant era el 9 d'agost i no es va complir', ha assegurat. Ara, Castells ha dit que no tancarà un mal acord perquè sigui abans del 15 de juliol. 'El 15 compromet a qui ho va dir, a ningú més', ha assegurat.

Missatge a ERC

D'altra banda, i sense citar ERC explícitament, Castells ha llençat un missatge als seus socis de Govern després que aquests hagin fet pública una xifra mínima acceptable de 3.800 MEUR per al tercer any. 'Crec que, en un moment com aquest, és necessari, i ho demano a tothom, prudència, contenció, mesura i sentit de la responsabilitat, tant en les seves posicions com en les declaracions', ha assegurat.

El conseller ha afegit que aquesta és una negociació 'de govern a govern' i que és ell qui negocia 'en nom' de l'executiu català, que integren tres partits. 'Evidentment, l'acord ha de ser de govern', ha assegurat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
9 de juliol de 2009, 17.15 h

Doncs després de la genuflexió, diran que si, que l'ordenalitat esta salvada, encara que la Salgado sigui l'única que diu la veritat. Perquè deu ser que ningú es creu ni al Montilla i al Castells, tant com han estat treballant (per salvar el Tripartit) Ja voldrien ells tenir-ho tan fàcil com el Patxi!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de juliol de 2009, 13.51 h

Aquí, aquí hi ha la mare dels ous!!.



I pel que sé, l'acord ja está signat. Prou comèdia!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.